Kung Fu kan je leren om jezelf te verdedigen in verschillende situaties. De stijl die wij beoefenen in onze school is Wing Tjun Kung Fu. Het is één van de meest populaire Kung Fu stijlen, die bekend staat om zijn directe aanvallen en krachtige stoten. In deze blog leren we je met welke middelen je jezelf kunt verdedigen.

Verdedigen en aanvallen
Tijdens onze trainingen leer je niet alleen hoe je jezelf kunt verdedigen, maar ook hoe je kracht kunt gebruiken om anderen te beschermen. De Kung Fu Wing Tjun trainingen zijn fysiek uitdagend en vereisen veel concentratie- en doorzettingsvermogen. Je leert hoe je jouw kracht kunt gebruiken om je tegenstander uit te schakelen, zonder dat je hem of haar pijn doet. 

Wil jij sneller kunnen reageren?
Kung Fu Wing Tjun is een krachtige en precieze krijgskunst. De trainingen zijn dan ook gericht op het versterken van de spieren en het verhogen van de reactiesnelheid. Je leert bij Kung Fu Wing Tjun niet alleen om hard te kunnen slaan, maar ook om snel en accuraat te kunnen reageren.

Trainen op je eigen niveau
Door Kung Fu oefeningen verbeteren kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie. Deze oefeningen kunnen in verschillende moeilijkheidsgraden worden uitgevoerd, afhankelijk van het niveau waarop je Kung Fu beheerst.

In onze lessen krijg je de kans om verschillende Kung Fu oefeningen te leren, waaronder blokkeren en trappen. In Wing Tjun Kung Fu zijn er een aantal klassieke trainingsoefeningen die je kunt verwachten. Hieronder vind je een kort overzicht van deze oefeningen.

– Chi Sao. Dit is een oefening die je helpt om je reactievermogen te verbeteren en om beter te leren voelen wat je tegenstander aan het doen is. Je zult hierbij ook je eigen bewegingen leren kennen en beter leren begrijpen hoe je moet aanvallen en verdedigen.

Wing Tjun forms. Er zijn verschillende klassieke Wing Tjun vormen die je kunt leren. Elke vorm heeft zijn eigen betekenis en technieken die je kunt oefenen. Deze vormen helpen je niet alleen om de basisprincipes van Wing Tjun Kung Fu te leren, maar ze kunnen je ook helpen bij het ontwikkelen van je kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie.

– Sparring. Dit is een belangrijk onderdeel van een Kung Fu training, omdat het je helpt om je technieken in een echt Kung Fu gevecht toe te passen. Je kunt hierbij oefenen met een partner of een trainer. Voor sparring is het belangrijk dat je weet wat je doet en dus belangrijk om altijd onder begeleiding van een ervaren Kung Fu leraar te trainen.

Kung Fu technieken kunnen onderverdeeld worden in vier categorieën, namelijk:

– Stoten. Hierbij maak je gebruik van je ellebogen, voeten, knieën, handpalmen en vuisten.

– Trappen. Met Kung Fu trappen kun je tegenstanders van ver weg aanvallen.

– Slaan. Slaan is één van de meest basale Kung Fu technieken. Het doel is om de spieren, gewrichten en zenuwen van het lichaam optimaal te benutten.

– Werpen. Bij Kung Fu worden ook technieken gebruikt om tegenstanders te werpen. Dit kan met behulp van de handen, voeten of ellebogen.

Wil jij op een uitdagende manier je lichaam en geest trainen?
Dan zit je bij Kung Fu Amsterdam helemaal goed. Omdat je iets leert wat je nog niet eerder hebt gedaan kunnen de eerste Kung Fu lessen een uitdaging voor je zijn, maar je zult veel plezier beleven aan het leren van deze klassieke Kung Fu stijl.

Nieuwsgierig geworden? Boek nu een gratis Proefles bij Kung Fu Amsterdam.

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?