Kung Fu voor Volwassenen2023-01-27T11:57:02+00:00

Verminder stress, verbeter je focus en vind jouw innerlijke kracht met Kung Fu Amsterdam

Ontwikkel een universeel sterkere zelf met onze Kung Fu lessen in Mind, Body & Energy

Kung Fu les volwassenen

Het leven van nu, in Amsterdam, is niet gemakkelijk. De stad wordt steeds drukker: meer mensen en meer prikkels rondom.

We voelen de stress van het dagelijkse leven steeds vaker. Het maakt moe en je hebt minder energie over voor de leuke dingen. Ook tegenslagen lijken moeizamer te verwerken en dit vreet aan je zelfvertrouwen.

Hoe zou het schreeuwen, springen en vechten als in de films hierbij moeten helpen?

Dat doet het niet. Het Kung Fu dat we kennen uit tal van Hollywood-films is niet iets wat helpt tegen de stress van het dagelijks leven.

Sterker nog, we durven zelfs te zeggen dat dit averechts werkt. Het lijkt verdacht veel op hoe we in het Westen denken over hoe we zouden moeten sporten. En hoe pakt dat tot nu toe voor ons uit?

Sporten we in het Westen verkeerd?

Hier in het Westen is sporten veelal gericht op prestatie en het uitputten van het lichaam. We kennen vaak maar twee standen; aan en uit. Kan je je voorstellen hoe dat voor je lichaam moet zijn?

We gaan massaal stress met stress te lijf. En ja, dat voelt goed in het moment. Maar een goed gevoel op de korte termijn, vertaalt zich niet altijd in een langdurige verbetering.

In een ideale situatie werken jij en je lichaam samen zodat je je op de lange termijn goed en energiek blijft voelen.

Kung Fu: een eeuwenoude kijk op bewegen

Bij Kung Fu Amsterdam hanteren we een Oosterse benadering van bewegen. Voor ons is Kung Fu veel meer dan alleen vechtkunst en zelfverdediging. Kung Fu werkt aan de integratie van jou als een geheel.

Het is een levensfilosofie die Mind, Body en Energy samenbrengt. We hanteren een Oosterse visie, gericht op langdurige vitaliteit en stap voor stap jezelf op al deze gebieden sterker maken.

Door een combinatie van verschillende oefeningen – beweging, ademhaling, meditatie – werken we naar een meer geÏntegreerde versie van jezelf toe. Dit merk je in je leven en je bewustzijn.

Bewust van je eigen kracht en energie

Door je bewust te worden van je eigen kracht en energie, zal de drukte van de wereld om je heen veel minder heftig bij je binnenkomen. De regie over je eigen leven keert daarmee terug.

Dit bewustzijn leer je in onze Kung Fu lessen, waarin we ons richten op het beheersen van Mind, Body en Energy. Je wordt dus sterker in geest, lichaam en energie.

Mind
De menselijke geest is tot veel in staat, maar is door het hedendaagse leven vaak uitgeput. Door oefeningen gericht op de geest krijg je meer overzicht en awareness. Je concentratievermogen keert terug en je leert steeds beter om te gaan met stress.

Body
Bij Kung Fu besteden we aandacht aan ons lichaam. Van ademhaling tot kracht, door het geheel te trainen versterken we op de lange termijn. Je spieren versterken, kilo’s te veel nemen af en je uithoudingsvermogen verbetert.

Energy
Je leert je eigen energie te balanceren en stabiliseren, zodat je dit kan boosten bij activiteit of juist tempert wanneer je wilt slapen. Ook leer je energie van anderen te lezen en te vertrouwen op je intuïtie.

Hoe zit het dan met de zelfverdediging bij Kung Fu Amsterdam?

Dat Kung Fu enkel dient ter zelfverdediging is een veel voorkomend misverstand. Kung Fu is veel meer dan dat. Maar de zelfverdediging en de vechtkunst zijn natuurlijk wel een onderdeel van Kung Fu.

Daarom besteden we in de lessen ook tijd aan deze kant van Kung Fu. Dit doen we met oefeningen speciaal gericht op zelfverdediging en in oefeningen die de meerdere kanten van Kung Fu combineren.

Door het oefenen met zelfverdediging en het werken aan je energie, straal je niet de slachtofferrol uit. Gevaarlijke situaties trek je minder aan en je krijgt vertrouwen in jezelf en je kunnen.

Al 25 jaar Kung Fu in Amsterdam

Opgericht door Sifu Sergio, Kung Fu Amsterdam bestaat al 25 jaar en is één van de oudste Kung Fu scholen in Amsterdam. Het is een klein stukje Oosterse wijsheid in hartje Amsterdam.

Sifu Sergio haalt zijn kennis van Kung Fu direct uit de bron: hij is jarenlang onderwezen en getraind door verschillende Chinese Kung Fu grootmeesters in Wing Chung.

International Wisdom and Knowledge Association

Kung Fu Amsterdam is meer dan alleen een Kung Fu school. Kung Fu Amsterdam is onderdeel van het IWKA initiatief.

IWKA is een internationaal initiatief dat de leer van verschillende Kung Fu grootmeesters samenbrengt tot één diepgaand geheel. Denk hierbij aan Ip Man Wing Chun, Chan Wha Sun Wing Chun, Gu lo Wing Chun en meer. Deze samenkomst van kennis en vaardigheden maken dat IWKA wereldwijd duizenden volgers heeft. En al die kennis vind je terug in de lessen bij Kung Fu Amsterdam.

Is dit hét moment om te beginnen met Kung Fu?

De wereld wordt steeds drukker, het dagelijks leven stressvoller. Als we hier niet mee leren omgaan, raken we opgebrand, op de korte en lange termijn.

Wanneer we ruimte maken voor een geïntegreerde filosofie in onze Westerse mentaliteit van presteren en doorgaan tot we uitgeput zijn, vinden we meer kracht en energie in ons dagelijks leven.

En wat je leert in Kung Fu, verleer je niet. De voordelen draag je je hele leven bij je.

Vrienden voor het leven

Bij Kung Fu Amsterdam trainen leerlingen van jong tot oud; beginnend en gevorderd. Allemaal fijne mensen met een interesse in de Kung Fu-wijze en de levensfilosofie.

Onze leerlingen zijn mensen die de wijsheden uit het Oosten erkennen, daar de voordelen van willen ervaren en deze willen delen. Bij Kung Fu Amsterdam vind je zeker gelijkgestemden en vaak ook vrienden voor het leven.

Hoe ziet een gratis proefles bij Kung Fu Amsterdam eruit?

Natuurlijk zijn wij als Kung Fu Amsterdam ietwat bevooroordeeld over wat Kung Fu voor jou kan betekenen. Daarom kun je dit het beste zelf ervaren met onze gratis proeflessen.

Wij geloven dat je de waarde van Kung Fu het beste kunt inzien door het te ervaren. Daarom bieden we nu gratis proeflessen aan iedereen die nieuwsgierig is naar Kung Fu.

Het werkt als volgt:

 • Je laat je gegevens achter via het formulier.
 • We nemen telefonisch contact met je op om de proefles in te plannen.
 • Je neemt deel aan een proefles met andere beginners.
 • Wanneer de 1ste proefles bevalt, kun je een 2de proefles volgen in een reguliere les.
 • Na de proeflessen volgt de intake bij Kung Fu Amsterdam.
 • Vervolgens kun je deelnemen aan de oriëntatie klassen met andere leerlingen op hetzelfde niveau.

Probeer jij een gratis proefles bij Kung Fu Amsterdam?

Laat nu je gegevens achter via het formulier en binnen 2 werkdagen weet jij wanneer jouw Kung Fu reis begint.

 • Al 25 jaar, een klein stukje Oosterse wijsheid in hartje Amsterdam
 • Onze Kung Fu kennis komt direct uit de bron in China
 • Verminder stress, verbeter je focus en vind jouw innerlijke kracht
 • Werk aan Mind, Body & Energy
 • Aandacht voor zelfvertrouwen en zelfverdediging
 • Geen: springen, vliegen en schreeuwen.

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Wat onze studenten zeggen

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Kung Fu Amsterdam
Da Costastraat 6-8
1053 ZB Amsterdam

maandag 2pm-9pm
dinsdag 9:30am-9pm
woensdag 1pm-9pm
donderdag 11pm-9pm
vrijdag 9:30am-8pm
zaterdag 10am-2pm
zondag 10am-1pm

020 – 612 27 58
balie@wingtjun.nl

Vaak gestelde vragen

Wat is Wing Tjun Kung Fu?2022-09-16T10:51:29+00:00

Wing Tjun Kung Fu, ook wel geschreven als Wing Chun Kung Fu, is een authentieke vorm van Kung Fu. Het is een Oosterse vechtkunst wat oorspronkelijk werd uitgevonden en beoefend in de Shaolin tempels in China.

Hoe lang duurt een proefles?2022-09-20T10:08:15+00:00

De twee proeflessen duren ieder circa 1 uur en vinden zowel ’s middags als ’s avonds plaats voorafgaand aan de reguliere lessen.

Voor wie is Kung Fu geschikt?2022-09-20T10:07:58+00:00

Kung Fu is geschikt voor iedereen die bijvoorbeeld zoekt naar mentale rust, meer energie en een betere nachtrust wilt. Of wil leren omgaan met (non-verbale) conflictsituaties. Van Kung Fu word je mentaal sterker en het vermindert stress. Iedereen van jong tot oud is welkom in onze lessen. Het maakt niet uit of je beginner of gevorderd bent.

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Ga naar de bovenkant