Kung Fu voor Kinderen2022-10-11T08:51:17+00:00

Vertrouwen, veerkracht en rust: Jouw kind vindt het bij Kung Fu Amsterdam

In onze Kung Fu kinderlessen leert jouw kind op speelse wijze omgaan met Mind, Body & Energy

Kung Fu les kinderen

De kindertijd is een belangrijke fase in het leven. In deze tijd doen we life-skills op die ons hele leven bij ons blijven. Wat we op vroege leeftijd leren, bepaalt voor een groot deel hoe we omgaan met tegenslagen, andere mensen en groepsdruk.

Ook de basis voor hoe we onszelf ervaren, wordt op vroege leeftijd gelegd. We leren emoties kennen, gezonde zelfbeheersing en geen schaamte te voelen voor het maken van fouten.

Tenminste, zolang het kind de tijd krijgt om dit te ontwikkelen. Iets wat er in het drukke Amsterdam van nu wel eens bij in schiet…

EEN KLEIN STUKJE OOSTERSE WIJSHEID IN HARTJE AMSTERDAM

Bij Kung Fu Amsterdam bieden we kinderen een Oosterse leeromgeving in een Westerse wereld. Door de wijsheden uit de Kung Fu-leerwijze te benutten, brengen we kinderen kennis en vaardigheden bij in Mind, Body & Energy. Kennis en vaardigheden die we hier in Westerse sporten vaak over het hoofd zien.

Door oefeningen te doen voor de geest, voor het lichaam en met energie, leren de kinderen zichzelf als een geheel kennen. Dit maakt dat ze beter kunnen omgaan met hun emoties en energie. Dit maakt jouw kind zelfbewust en helpt ze in de zelfbeheersing.

Bewust van het eigen kunnen

In onze Kung Fu lessen leren de kinderen wat ze kunnen bereiken, dit doen ze door het beheersen van Mind, Body en Energy.

Mind
Door oefeningen voor de geest te doen, helpen we de kinderen hun mentale kracht gericht te gebruiken. De oefeningen brengen meer overzicht en awareness. Het concentratievermogen neemt toe en de kinderen raken minder snel afgeleid.

Body
Kung Fu is een fysieke bezigheid. Dat actieve, daar zijn kinderen dol op. In onze Kung Fu lessen leren we de kinderen om niet alleen als een razende rond te rennen, maar om in contact te staan met hun lichaam. We leren ze om beweging bewust te gebruiken en dagen ze uit om te groeien.

Energy
In het leven draait veel om energie. De energie van jezelf, maar ook van anderen. In onze Kung Fu lessen leren de kinderen energie te lezen en te herkennen. Daarnaast leren we ze met specifieke oefeningen om energie te sturen; de eigen energie, maar ook die van anderen om de eigen energie te beschermen.

Maar de Kung Fu lessen voor kids zijn toch gewoon zelfverdedigingslessen?

Ja en nee. In de Kung Fu lessen leren de kinderen zelfverdediging. Maar belangrijker is dat kinderen leren om op zichzelf te vertrouwen. Ze leren wat ze kunnen en ze leren vertrouwen op hun eigen kunnen. Zo bouwen we op jonge leeftijd aan het zelfvertrouwen.

Onze instructeurs helpen de kinderen hun kunnen te ontdekken en te vergroten. Zij helpen de kinderen om zelfvertrouwen te vinden in meer dan alleen de Kung Fu zelfverdedigingstechnieken. We leren ze om zelfvertrouwen te hebben in groepen. Om voor zichzelf te denken en niet alleen maar de groep te volgen of te bezwijken voor groepsdruk.

Er is altijd ruimte voor fouten

Tegenwoordig zijn veel mensen bang om fouten te maken. Maar door fouten te maken kun je leren. Dit is wat we de kinderen bijbrengen in de Kung Fu lessen.

Kung Fu is een goede manier om deze les te leren. Door het fysieke karakter en de soms uitgebreide technieken is het maken van fouten onvermijdelijk. De kinderen leren iedere les om fouten te overkomen en te bereiken wat ze willen bereiken. Een wijze les die ze hun hele leven bij zich dragen.

Kung Fu: op soepele wijze omgaan met conflicten

Of het nu op straat is of op school, in hun jonge leven zullen kinderen conflicten tegenkomen. Hoe een kind met conflicten leert om te gaan, bepaalt hoe succesvol ze in hun volwassen leven zijn in conflictsituaties.

In de Kung Fu lessen leren we de kinderen omgaan met conflicten op soepele wijze. In Kung Fu draait het niet om brute kracht en hard tegen hard. We sturen mind, body en energy om conflicten op te lossen. Door hier geoefend in te raken, krijgen kinderen het zelfvertrouwen om conflicten op te lossen. Dit zelfvertrouwen straalt op zijn beurt weer een energie uit die conflicten en andere negativiteit initieel op afstand houdt.

Helpt Kung Fu tegen pesten?

Pesten komt helaas nog steeds voor op school en daarbuiten. Het kind dat wordt gepest voelt zich daarbij vaak machteloos. Want hoe ga je ermee om, wanneer iemand of meerdere mensen je pesten?

Binnen Kung Fu Amsterdam hebben we daarom een speciaal programma opgezet voor kinderen die worden gepest. We leren ze omgaan met pesters, maar ook met zichzelf in een pestsituatie. Uiteraard is dit programma ook interessant als je kind niet wordt gepest, maar je je kind hier wel op wilt voorbereiden, mocht dit gebeuren.

Al 25 jaar Kung Fu in Amsterdam

Opgericht door Sifu Sergio, Kung Fu Amsterdam bestaat al 25 jaar en is één van de oudste Kung Fu scholen in Amsterdam. Het is een klein stukje Oosterse wijsheid in hartje Amsterdam.

Sifu Sergio haalt zijn kennis van Kung Fu direct uit de bron: hij is jarenlang onderwezen en getraind door verschillende Chinese Kung Fu grootmeesters in Wing Chung. Deze kennis wordt door onze instructeurs kundig overgedragen aan de leerlingen.

International Wisdom and Knowledge Association

Kung Fu Amsterdam is meer dan alleen een Kung Fu school. Kung Fu Amsterdam is onderdeel van het IWKA initiatief.

IWKA is een internationaal initiatief dat de leer van verschillende Kung Fu grootmeesters samenbrengt tot één diepgaand geheel. Denk hierbij aan Ip Man Wing Chun,
Chan Wha Sun Wing Chun, Gu lo Wing Chun en meer. Deze samenkomst van kennis en vaardigheden maken dat IWKA wereldwijd duizenden volgers heeft. En al die kennis vind je terug in de lessen bij Kung Fu Amsterdam.

Wanneer kan een kind beginnen met Kung Fu lessen?

Kung Fu Amsterdam biedt Kung Fu lessen voor verschillende leeftijden. Van klein tot groot, er is altijd een geschikte groep voor de ‘Panda’s, Tigers of Dragons’. Welke klas en welk niveau het beste past bij jouw kind, overleggen we graag met je.

In welke klas jouw kind ook terecht komt, waarschijnlijk maakt hij of zij er vrienden voor het leven. De kinderen leren op respectvolle wijze omgaan met zichzelf en anderen.

Dus hoe eerder ze beginnen, hoe beter. Maar je bent natuurlijk nooit te oud om te leren. En wat je leert in Kung Fu, verleer je niet. De voordelen draag je je hele leven bij je.

Is Kung Fu iets voor mijn kind?

Het belangrijkste is natuurlijk dat jouw kind het naar de zin heeft. Hier kom je maar op één manier achter: door het zelf te ervaren met onze gratis proeflessen.

Wij geloven dat je de waarde en het plezier van Kung Fu het beste kunt inzien door het te ervaren. Daarom bieden we nu gratis proeflessen aan aan ieder kind dat nieuwsgierig is naar Kung Fu.

Het werkt als volgt:

 • Je laat je gegevens achter via het formulier.
 • We nemen telefonisch contact met je op om de proefles in te plannen.
 • Jouw kind neemt deel aan een proefles met andere beginners.
 • Wanneer de 1ste proefles bevalt, kan je kind een 2de proefles volgen in een reguliere les voor kinderen.
 • Na de proeflessen volgt de intake bij Kung Fu Amsterdam.
 • Vervolgens kan jouw kind deelnemen aan de oriëntatie klassen met andere leerlingen op hetzelfde niveau.

Een gratis proefles voor jouw kind bij Kung Fu Amsterdam?

Laat nu je gegevens achter via het formulier en binnen 2 werkdagen begint de Kung Fu reis van jouw kind..

 • Al 25 jaar, een klein stukje Oosterse wijsheid in het hartje van Amsterdam
 • Onze Kung Fu kennis komt direct uit de bron in China
 • Kennis en vaardigheden waar ze hun hele leven wat aan hebben
 • Werken aan Mind, Body & Energy
 • Aandacht voor zelfvertrouwen en zelfverdediging

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Wat onze studenten zeggen

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Kung Fu Amsterdam
Da Costastraat 6-8
1053 ZB Amsterdam

maandag 2pm-9pm
dinsdag 9:30am-9pm
woensdag 1pm-9pm
donderdag 11pm-9pm
vrijdag 9:30am-8pm
zaterdag 10am-2pm
zondag 10am-1pm

020 – 612 27 58
balie@wingtjun.nl

Vaak gestelde vragen

Wat is Wing Tjun Kung Fu?2022-09-16T10:51:29+00:00

Wing Tjun Kung Fu, ook wel geschreven als Wing Chun Kung Fu, is een authentieke vorm van Kung Fu. Het is een Oosterse vechtkunst wat oorspronkelijk werd uitgevonden en beoefend in de Shaolin tempels in China.

Hoe lang duurt een proefles?2022-09-20T10:08:15+00:00

De twee proeflessen duren ieder circa 1 uur en vinden zowel ’s middags als ’s avonds plaats voorafgaand aan de reguliere lessen.

Voor wie is Kung Fu geschikt?2022-09-20T10:07:58+00:00

Kung Fu is geschikt voor iedereen die bijvoorbeeld zoekt naar mentale rust, meer energie en een betere nachtrust wilt. Of wil leren omgaan met (non-verbale) conflictsituaties. Van Kung Fu word je mentaal sterker en het vermindert stress. Iedereen van jong tot oud is welkom in onze lessen. Het maakt niet uit of je beginner of gevorderd bent.

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Ga naar de bovenkant