Yoga is een oude Indo-Westerse traditie die zich richt op het bevorderen van lichamelijke en geestelijke welzijn. Het woord yoga komt van het Sanskriet woord “yuj” wat “verbinden” betekent. Yoga gaat over het verbinden van lichaam, geest en ziel met de wereld om ons heen.

 

Filosofie yoga
De filosofie van yoga gaat ervan uit dat alles met elkaar verbonden is. We zijn allemaal onderdeel van een groter geheel. Door yoga te beoefenen, kunnen we deze verbinding ervaren en leren lief te hebben voor onszelf en anderen.

 

Waarom yoga?

Yoga is een manier om in het hier en nu te zijn. Door bewust aanwezig te zijn in het moment, leer je jezelf beter kennen en kun je ontdekken wat er écht toe doet in het leven. Yoga is niet alleen een fysieke oefening, maar het is ook een manier om je lichaam, geest en ziel te helen. Door yoga toe te passen in je dagelijkse leven, kun je meer energie ervaren, beter slapen en een algeheel gevoel van welbevinden ervaren. Yoga is een verrijking in ieders leven.

 

Yoga-oefeningen

Yoga oefeningen worden ook wel “asana’s” genoemd. Asana betekent letterlijk “zitten” of “houding”. Yoga asana’s zijn bedoeld om ons lichaam soepel en sterk te maken, en onze geest rustig en helder. Zo helpt yoga bij het verminderen van stress, het bevorderen van flexibiliteit, het verbeteren van de balans, het versterken van de spieren en het verhogen van het energieniveau. 

 

Voor wie is yoga?
Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of conditie. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, man of vrouw, dik of dun. Yoga oefeningen kunnen aangepast worden aan ieders individuele behoeften. Het is een manier om in contact te komen met je lichaam en dus voor een ieder die op zoek is naar meer ontspanning en minder stress. 

 

Steeds soepeler en lichter in het leven
Als je regelmatig yoga beoefend, zul je merken dat je lichaam steeds soepeler voelt en je gemakkelijker in beweging komt. Dit  komt doordat de  spieren soepeler worden. Je lengte  en je uithoudingsvermogen nemen toe. Door de oefeningen die je tijdens de yoga sessie doet, maak je gedurende de dag meer endorfine aan. Dit zorgt ervoor dat je ’s nachts beter kunt slapen. 

 

Nog even de voordelen van het beoefenen van yoga op een rij:

  • Meer energie
  • Beter presteren
  • In contact komen met je lichaam
  • Minder stress
  • Meer ontspanning en beter slapen
  • Betere conditie
  • Flexibeler lichaam 
  • Een gezonder lichaam

 

Yoga is een uitstekende manier om je lichaam en geest in balans te brengen, en kan een ware verrijking zijn voor alles in je leven. Zou jij dit wel eens willen ervaren? Boek dan nu een gratis Proefles bij Kung Fu Amsterdam.

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?