Kan Kung Fu een effectieve trainingsroutine bieden om je te helpen fit te worden? In deze blog onderzoeken we hoe Kung Fu je niet alleen fysiek actief houdt, maar ook veel mentale voordelen met zich meebrengt – zodat je je zowel van binnen als van buiten sterk voelt!

Levenslange vaardigheden door Kung Fu

Kung Fu is een oude vorm van krijgskunst die beoefenaars levenslange vaardigheden geeft. Door Kung Fu ontwikkel je fysieke vaardigheden en conditioneer je je lichaam voor zelfverdediging, maar er is meer dan dat. Door herhaling van bepaalde bewegingen worden mentale discipline en focus opgebouwd. Dit maakt Kung Fu een uitstekende manier om te werken aan concentratie en mindfulness. Het stimuleert ook spirituele ontwikkeling door principes als respect en nederigheid. Daarom kan het beoefenen van Kung Fu een goede keuze zijn voor iedereen die zijn lichaam, geest en ziel in gelijke mate wil ontwikkelen.

Onze Kung Fu school in Amsterdam

Bij onze school in Amsterdam leer je in elke les nieuwe technieken, krijg je feedback om ze te perfectioneren terwijl je bezig bent met bewegingen die goed zijn voor lichaam EN geest. Elke Kung fu oefensessie biedt een gelegenheid om je te concentreren op gedachten, waardoor zowel fysieke als mentale helderheid ontstaat.

Kung Fu zorgt voor een blijvend fitte levensstijl

Kung Fu is zoveel meer dan alleen lichamelijke oefening – het is een levensstijl die op vele manieren een blijvend effect heeft. Het ontwikkelen van fysieke kracht door Kung Fu is een geweldige manier om mentale gewoonten te cultiveren zoals focus, wilskracht en zelfvertrouwen. Kung Fu vereist dat mensen aanwezig blijven in hun geest en lichaam. Door Kung Fu te beoefenen, bouw je een discipline op die ook in andere aspecten van je leven wordt toegepast, zodat je gestaag vooruitgang boekt met projecten en doelen. Dit kan leiden tot een dieper gevoel van zelfvertrouwen en vertrouwen in je eigen kunnen.

Meesterschap in Kung Fu

Meesterschap in Kung Fu omvat de kerntechnieken van Kung Fu zoals stoten, trappen en blokkeren, maar ook versterkende oefeningen om fysieke kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen en tegelijkertijd de technische vaardigheid te verbeteren. Ademtraining en de ontwikkeling van interne energie zijn ook onderdeel van Kung Fu. Bij Kung Fu leer je dus de basis van zelfverdediging, maar ook hoe je beter voor je eigen gezondheid en welzijn kunt zorgen.

Ga jij mee op een innerlijke reis naar de fitste versie van jezelf?

Het enige wat je nodig hebt is een goede school, met goede instructeurs die hun vechtkunst kunnen onderwijzen en afstemmen op elke individuele leerling. Kung Fu combineert geweldige fysieke oefeningen met een krachtige innerlijke reis van focus en concentratie van de geest.

Het antwoord is dus “JA, van Kung Fu word je super fit”

Niet fit als in mega afgetraind, wel fit als in duurzaam, gelukkig en lekker in je vel. Dus: wil jij mentaal en fysiek fit worden op een leuke en duurzame manier? Wij zien je graag in onze Kung Fu school in Amsterdam. Bel ons nu voor het inplannen van een proefles!

 

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?