Kung Fu is een vechtsport die afkomstig is uit China. Het is één van de oudste vechtsporten ter wereld en wordt al honderden jaren beoefend. “Kung Fu” uit het Chinees is vrij vertaald hoge vaardigheid, grote concentratie of toewijding. Kung Fu is heel divers, er zijn vele stijlen en technieken die elk hun eigen kenmerken hebben. We zullen je hieronder iets vertellen over de verschillende stijlen en de voordelen van Kung Fu.

Wat voor Kung Fu stijlen zijn er?
Kung Fu is een complete vechtsport waarbij lichaam en geest worden getraind. Er zijn allerlei Kung Fu stijlen, zoals Shaolin Kung Fu, Tai chi en Wing Tjun. Bij Kung Fu Amsterdam beoefenen we Wing Tjun. 

Wing Tjun is een krachtige Kung Fu stijl
Het staat bekend om zijn directe aanvallen en verdediging. Het is één van de meest effectieve Kung Fu stijlen voor zelfverdediging. Wing Tjun Kung Fu is een close-range Kung Fu stijl. Dit betekent dat de technieken die worden gebruikt om aan te vallen en verdedigen erg krachtig zijn op korte afstand. Deze Kung Fu stijl is ideaal voor mensen die niet veel ruimte hebben om zich te bewegen of die in een klein gebied zoals een kamer moeten vechten.

Wing Tjun is een flexibele stijl
Wing Tjun Kung Fu is ook een zeer flexibele Kung Fu stijl. De technieken kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende situaties en zijn gemakkelijk te leren.

Kung Fu Wing Tjun werkt door op alle vlakken in je leven
Naast technieken die je leert om je tegenstander te kunnen verslaan, aanvallen en verdedigen, zal door Kung Fu alles in je leven veranderen. Wing Tjun Kung Fu is veel meer dan alleen een vechtkunst en zelfverdediging. Wing Tjun Kung Fu is een levensfilosofie die Body, Mind en Energy samen brengt.

Waarom zou jij moeten beginnen met Kung Fu?
Kung Fu is een zeer complete lichaamskunst met allerlei voordelen.

– Kung Fu is een fijne en energieke manier om je lichaam in vorm te krijgen en je conditie te verbeteren. Gefocust bezig zijn met de oefeningen en dus je lichaam zorgt voor meer bewustzijn. Dit vergrote bewustzijn zorgt voor een goede connectie tussen Mind, Body en Energie en weinig blessures. Je blijft je goed voelen en zorgt voor lange termijn bevrediging.

– Kung Fu is een uitstekende manier om stress te verminderen. Door Kung Fu ontwikkel je niet alleen fysieke kracht en coördinatie, maar ook kalmte en zelfbeheersing. Door gefocust bezig te zijn met de oefeningen en een betere connectie tussen lichaam en geest, voel je je meer in contact met jezelf en ervaar je minder stress.

– Door steeds meer bewustwording en controle over Mind, Body, Energy ben je beter in staat tot het oplossen van problemen en het nemen van besluiten.

– Kung Fu is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie. Je doet wat jij op dat moment kan en dat is ook juist wat Kung Fu van je vraagt. Inchecken hoe je Mind, Body en Energie er op dat moment voor staan en vanuit hier in actie komen. Feitelijk kan dit dus iedere dag of ieder uur een ander startpunt zijn. 

– Je leert in onze Kung Fu lessen hoe je moet aanvallen maar ook hoe je jezelf kan verdedigen. Laten we vooral hopen dat het niet nodig is, maar toch fijn wanneer je in een nare situatie terecht komt.

– Kung Fu is een fysiek en mentaal uitdagende sport die je altijd iets nieuws leert, waardoor het nooit saai wordt.

Kung fu is een complete vechtsport met vele voordelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Kung Fu werkt door op alles wat je doet in je leven.

Nieuwsgierig geworden naar Kung Fu? Probeer dan een gratis proefles bij Kung Fu Amsterdam.

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?