Wing Tjun is een bepaalde vorm van Kung Fu en een Chinese vechtsport. Het is erg populair in Azië en krijgt steeds meer navolging in West-Europa, zo ook in Amsterdam. Wing Tjun is ontwikkeld door monniken in China en wordt gezien als één van de oudste en meest effectieve martial arts ter wereld. Het is een relatief korte maar zeer intensieve Kung Fu stroming die bekend staat om zijn snelle reflexen, explosieve kracht en verbluffende technieken.

Kracht en soepelheid
Wing Tjun is een zeer effectieve Kung Fu stijl die gebaseerd is op het principe van ‘hard-soft’ of ‘stevig-soepel’. Dit betekent dat Wing Tjun Kung Fu zich richt op het gebruik van de juiste hoeveelheid kracht, waarbij soepelheid en timing belangrijke factoren zijn. 

Elke situatie de baas zijn
Wing Tjun leert je hoe je in elke situatie de overhand hebt. Je leert snel te reageren en tactisch te handelen, zodat je altijd veilig bent. Ook leer je hoe je je tegenstander kunt controleren, zonder gebruik te maken van brute kracht. Met eenvoudige technieken een groot effect bereiken.

Meer zelfvertrouwen
Door het beoefenen van Wing Tjun zul je merken dat je zelfvertrouwen toeneemt. Deze vorm van Kung Fu leert je omgaan met stress, angst en agressie en geeft je daardoor meer controle over jezelf. Je leert vechten, verdedigen en snel reageren op situaties waarin anderen vaak passief blijven. Daarnaast maakt het je sterker.. Dit alles maakt Wing Tjun tot een ideale sport voor iedereen die op zoek is naar meer zelfvertrouwen. 

Natuurlijke bewegingen die iedereen kan uitvoeren
Wat je leeftijd, geslacht of fysieke conditie ook is; Wing Tjun is geschikt voor iedereen. Wing Tjun is zowel een fysieke als mentale beoefening en is gebaseerd op natuurlijke bewegingen die gemakkelijk aan te leren zijn. Voor Wing Tjun Kung Fu heb je alleen fysieke kracht nodig. Het gaat om het leren kennen en beheersen van je eigen lichaam en op deze manier, in contact met jezelf en jouw krachten, je tegenstander tegemoet treden en/of verslaan. Hoe rustiger en gefocust je kunt blijven hoe ‘sterker’ je bent.

Mentale kracht van Wing Tjun Kung Fu
Naast het versterken van je spieren en gewrichten is het ook heel geschikt om mentaal sterker te worden. Niet alleen zorgen fysieke bewegingen voor mentale kracht, ook vragen de oefeningen in Wing Tjun Kung Fu veel van je geest. Dit zorgt voor focus, overzicht en een uitstekend concentratievermogen.

Alles onder controle
Wat de situatie ook is, Wing Tjun geeft je de vaardigheden om alles in het leven onder controle te hebben. Het is een geweldige Kung Fu stijl voor zelfverdediging, competitie of gewoon om in vorm te komen. Als je op zoek bent naar een spannende en uitdagende krijgskunst, dan is Wing Tjun zeker het overwegen waard.  

Hoe kun je zelf Wing Tjun Kung Fu leren?
Wing Tjun Kung Fu leer je niet vanuit een boek of online cursus. Kung Fu is iets wat je moet doen om het te leren. De technieken worden overgebracht van meester op leerling.

De lessen bij Kung Fu Amsterdam worden gegeven door ervaren professionals die jou alle technieken van Wing Tjun leren. Je leert alles over deze kunst, inclusief de filosofie erachter. Je werkt aan je fysieke vaardigheden, en je zult ook mentaal en in je energie een effect merken.

Nieuwsgierig geworden naar Wing Tjun? Probeer dan nu een gratis Wing Tjun Kung Fu Proefles.

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?