Wil jij minder stress ervaren? Lichaamsbeweging is een goede strategie voor stressvermindering. Kung Fu is een krachtige bewegingskunst die stress verlaagt. Het is niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel versterkend. Daardoor zorgt Kung Fu niet alleen voor een krachtiger lichaam, maar ook voor een kalmere en meer heldere geest. 

Alle opgekropte energie eruit

Bewegen en dus het beoefenen van Kung Fu triggert endorfine, het gelukshormoon dat je stemming regelt. Samen met een verbeterde zuurstofstroom en het vrijkomen van opgekropte energie is dit een fijne combinatie. Hoe gelukkiger je je voelt hoe gemakkelijker je stress aan kunt.

Verbeter je geestelijke gezondheid

Door het verbeteren van de geestelijke gezondheid kan het algemene stressniveau dalen. Door het beoefenen van Kung Fu verminderen depressie en angst. Een verbeterde geestelijke gezondheid maakt het omgaan met nieuwe stressoren gemakkelijker.

Adembeheersing

Ademen is een fantastisch hulpmiddel om stress te verminderen. In onze Kung Fu lessen leer je je adem te beheersen en in je voordeel te gebruiken. Er wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling. Deze controle over je ademhaling zul je meenemen naar andere momenten in je leven, ook tijdens momenten waarin je veel spanning ervaart.

Verbeterde fysieke gezondheid

Door het volgen van Kung Fu lessen word je steeds fitter. Als je lichaam in topconditie is, kan het beter reageren op stress van buitenaf. Daarnaast zorgt een fit lichaam voor mentale weerbaarheid. Je voelt je fysiek en mentaal krachtig, je algemene reactie op stress verbetert en het leven lacht je toe.

Meer energie door het loslaten van negatieve emoties 

Negatieve emoties, frustraties en angsten kunnen zich in de loop der tijd opstapelen en stress veroorzaken. Het loslaten van die emoties op een veilige, gecontroleerde manier biedt onmiddellijk verlichting. Door het uitvoeren van gerichte oefeningen herken je welke emoties je ervaart en kun je deze loslaten. Door het loslaten van emoties voel jij je veel energieker.

Door Kung Fu spierspanning loslaten

Stress zorgt vaak voor een gespannen lijf. Hier weten we bij Kung Fu Amsterdam wel raad mee. Je leert je lichaam op een ontspannen manier bewegen en we doen ook bepaalde oefeningen die spierspanning verminderen.

Focus verbeteren

Tijdens het beoefenen van Kung Fu is elke beweging belangrijk en bepalend. Het succesvol uitvoeren van elke beweging vereist diepe focus en het blokkeren van afleidende gedachten. Net als het trainen van de spieren in je lichaam, maakt het trainen van deze diepe focus het focussen gemakkelijker. Een betere focus op je familie, je werk en elk ander deel van het leven kan stress veroorzaakt door de algemene chaos van het leven sterk verminderen.

Eigenwaarde en zelfvertrouwen

Kung Fu geeft je inzicht in de kracht van jouw lichaam en geest, je leert jezelf beter kennen. Zelfkennis leidt tot meer eigenwaarde. Daarnaast zorgt weten dat je in staat bent om jezelf te verdedigen voor kracht en zelfvertrouwen. Je ervaart minder stress omdat je weet wie je bent, wat je aan kunt en ook dat je die stress de baas kunt blijven.

Blijvende verandering door plezier

Kung Fu en samen is FUN! Het beoefenen van Kung fu is een vorm van stressvermindering die zorgt voor een duurzame levensverandering. Onze  Kung Fu school in Amsterdam is één grote familie waar iedereen elkaar steunt en plezier heeft. 

Het is niet altijd gemakkelijk in een steeds drukker functionerende maatschappij, maar het beperken van stress is heel belangrijk voor een goede gezondheid. Minder stress zorgt voor een betere fysieke en mentale gezondheid waardoor je krachtig en vol vertrouwen in het leven staat.

Ervaar jij stress en wil je dit op een leuke en duurzame manier verminderen? Kom dan eens ervaren wat een Kung Fu les voor je doet en probeer een gratis Proefles.

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?