Kung Fu biedt een aantal fysieke, mentale en sociale eigenschappen waar zowel kinderen als ouders hun voordeel mee doen. Of je kind nu te bazig is, te verlegen, of misschien gewoon een beetje hyper, Kung Fu helpt bij veel veel belangrijke levenslessen.

 

1.Zelfvertrouwen
Meer zelfvertrouwen wordt verkregen door een verbeterde fysieke conditie, coördinatie, persoonlijke veiligheid, discipline, kameraadschap en rust. Dit toegenomen zelfvertrouwen zet hen ertoe aan de juiste keuzes te maken in hun jonge leven.

 

2.Zelfbewustzijn
Door Kung Fu beginnen kinderen hun fysieke en mentale capaciteiten te herkennen, leren ze van hun fouten en ontdekken ze hoe ze die kunnen overwinnen. Een essentieel onderdeel van Kung Fu is het ontdekken van grenzen en het aangaan van nieuwe uitdagingen.

 

3.Fysieke conditie
Actieve kinderen hebben minder chronische gezondheidsproblemen dan kinderen die weinig bewegen. Kung Fu lessen bieden een volledige lichaamstraining. Dit zorgt voor een krachtig lichaam en bestrijdt het groeiende aantal zwaarlijvige kinderen. Hen de waarde van fysieke fitheid bijbrengen is essentieel om hen te helpen fitte, gezonde volwassenen te worden.

 

4.Fysieke coördinatie
Naast het trainen van alle belangrijke gewrichten en spiergroepen, ontwikkelt Kung Fu de fysieke coördinatie en het evenwicht. Kung Fu leert kinderen hoe ze kracht, uithoudingsvermogen en snelheid kunnen beheersen. Dit komt goed van pas wanneer ze groeien en zich ontwikkelen. 

 

5.Concentratie
Verbeterde concentratie is een natuurlijk bijproduct van Kung Fu. Je leert veel bewegingen en technieken waarbij een goede concentratie vereist is om ze correct uit te kunnen voeren. Dit zal ook doorwerken in de klas of tijdens het leren voor tentamens. 


6.Pesten
Pesten is niets nieuws in de samenleving. Kinderen die het slachtoffer zijn van pestkoppen of in buurten wonen waar veel straatgeweld voorkomt, kunnen zich door Kung Fu met een gerust hart verdedigen.


7.Discipline
Hoewel discipline in het begin meestal door de instructeur en de oudere leerlingen op hun jongere Kung Fu broeders en zusters wordt toegepast, ontwikkelen leerlingen uiteindelijk hun

eigen discipline. Deze discipline noemen we “zelfdiscipline”. Dit al op jonge leeftijd leren, creëert een patroon voor het leven: het ontwikkelen en bereiken van doelen.

 

8.Kalmte
Door de intense training kunnen kinderen hun energie kwijt. Je goed in het zweet werken middels inspanning is een goede manier om woede te verdrijven.

 

9.Respect
Het tonen van respect is inherent aan Kung Fu. Bij elke les tonen de leerlingen respect aan elkaar, hun instructeur en de school.  

 

10.Vriendschap
De kinderen van onze Kung Fu school voelen een sterk gevoel van kameraadschap met hun medestudenten. Dit gevoel van kameraadschap is gebaseerd op gedeelde ervaringen en het overwinnen van uitdagingen, maar ook op traditie.

 

11.Plezier

En als laatste misschien wel het belangrijkste: Kung Fu is leuk om te leren. Bij Kung Fu Amsterdam heerst er een hele ongedwongen sfeer. We doen alles geheel spelenderwijs en kijken goed wat het individuele kind nodig heeft. 

 

Fysieke en mentale voordelen
Kung Fu is een excellente manier voor kinderen om zich te ontwikkelen. Kung Fu leert kinderen zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en respect. Het kan hen ook helpen om beter te presteren op school. Daarnaast is Kung Fu een geweldige manier om kinderen te laten genieten van beweging.

Kung Fu is een uitstekende sport voor kinderen van alle leeftijden. Wij geloven dat elk kind baat kan hebben van deelname aan onze Kung Fu lessen. Zie jij het je kind al doen? Geef hem of haar dan nu op voor een gratis Proefles. 

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?