Kinderen houden van spelen, en wat is een betere manier om plezier en educatie te combineren? Bij Kung Fu Amsterdam weten we hoe belangrijk het is om kinderen op een leuke en boeiende manier te betrekken. In deze blog nemen we de wereld van Kung Fu spellen voor kinderen onder de loep. Ontdek hoe deze spellen niet alleen plezier en amusement bieden, maar ook waardevolle lessen en vaardigheden aanleren.

Spel 1. De tijger en de kraanvogel

Dit spel is geïnspireerd op de krachtige bewegingen van de tijger en de gracieuze stijl van de kraanvogel. De kinderen zijn verdeeld in teams van tijgers en kraanvogels en moeten elkaars bewegingen nadoen. Dit spel leert kinderen over balans, concentratie en over de unieke kenmerken van verschillende dieren.

Spel 2. Ninja evenwicht

Dit spel is een combinatie van evenwichtsoefening en behendigheidstraining. Kinderen moeten een parcours afleggen terwijl ze obstakels ontwijken en balanceren op smalle oppervlakken. Het doel is om te bewegen als een echte ninja, met snelheid, precisie en behendigheid. Dit spel verbetert de motoriek, concentratie en lichaamsbeheersing van kinderen.

Spel 3. Schaduwgevecht

Dit spel is gebaseerd op de vloeiende bewegingen en reactievermogen van Kung Fu. Kinderen worden uitgedaagd om de bewegingen van hun partner na te bootsen en op hun aanvallen te anticiperen. Ze leren timing, coördinatie en ontwikkelen snelle reflexen. Dit spel stimuleert ook teamwerk en het vermogen om te reageren op veranderende situaties.

Spel 4. Vormenrace

Vormen zijn een belangrijk onderdeel van Kung Fu. In dit spel hebben kinderen de mogelijkheid om hun vormen te oefenen en te verbeteren door middel van een wedstrijd. Ze moeten verschillende technieken gebruiken tijdens het voltooien van een cursus en de beste tijd behalen. Dit spel verbetert niet alleen hun kennis van Kung Fu technieken, maar ook hun uithoudingsvermogen en competitieve instelling.

Spel 5. Snelste stoot

Dit spel daagt kinderen uit om hun stoottechnieken te verbeteren. Ze krijgen de mogelijkheid om hun snelheid en nauwkeurigheid te testen door een doelwit te raken met de snelste stoot. Dit spel stimuleert de ontwikkeling van kracht, coördinatie en concentratievermogen onder druk. Het bouwt ook een gezonde competitieve geest op en motiveert kinderen om hun vaardigheden te verbeteren.

Kung Fu spelletjes bij Kung Fu Amsterdam

Kung Fu-spellen voor kinderen bieden de perfecte combinatie van plezier en educatie. Bij Kung Fu Amsterdam begrijpen we hoe belangrijk het is om kinderen op een leuke en boeiende manier te betrekken. Deze spellen bieden niet alleen plezier en vermaak, maar ook waardevolle lessen en vaardigheden, zoals evenwicht, concentratie, behendigheid en zelfvertrouwen.

Kom nu langs voor een proefles bij Kung Fu Amsterdam en laat je kinderen genieten van de leuke en leerzame wereld van Kung Fu spellen.

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?