Ben je al wat ouder en wil je wel bewegen maar weet je niet zo goed hoe en wat? Bij Kung Fu Amsterdam snappen we dit en nemen we je hier helemaal in mee. Onze Kung Fu lessen zijn voor iedereen; of je nou 5, 8, 40 of 70 jaar bent. Iedereen traint op zijn/haar eigen niveau en is even welkom. Er is dus geen reden om te denken dat je te oud bent om Kung Fu te leren. 

Jezelf leren kennen
Bij Kung Fu bewegen we, fysiek en mentaal, zoals jij op dat moment kunt. Het heeft heus uitdagingen, maar we benaderen deze vanuit een Oosterse filosofie. Niet alleen maar gaan zoals in het Westen vaak gedaan wordt, maar echt heel bewust in contact met Body, Mind en Energie. Op deze manier ontstaat er ook een veel beter contact met deze gebieden. Het wordt zo, wat zeker fijn is als je wat ouder wordt, veel gemakkelijker om te herkennen wanneer en op welk gebied  er iets scheelt. 

Voor gezond oud worden is regelmatig bewegen heel belangrijk
Het is heel belangrijk voor je gezondheid om regelmatig te bewegen. Kung Fu is de ideale manier om gezond ouder te worden. Het is een uitstekende manier voor ouderen om in conditie te blijven. Het helpt bij het verbeteren van kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. Kung Fu kan daardoor helpen bij het voorkomen van valpartijen. Ouderen die Kung Fu beoefenen, ervaren vaak een verbetering in hun algehele welzijn. 

Uitdagend en plezierig
Naast dat het een uitdagende activiteit is, is Kung Fu ook nog eens plezierig om te doen. Door bezig te zijn met Mind, Body en Energie wordt je bewuster van je lichaam en kun je hiermee gaan spelen. Je ontdekt wat er gebeurt als je een bepaalde oefening doet en ook wat het effect hiervan is op de langere termijn. Dit spelelement maakt Kung Fu een ideale workout voor ouderen die op zoek zijn naar een manier om in conditie te blijven en hun spieren en gewrichten soepel te houden. 

Sociale contacten onderhouden
Daarnaast is Kung Fu een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en sociale contacten te onderhouden. Vereenzaming zorgt voor sneller oud worden. Het beoefenen van Kung Fu in onze Kung Fu school in Amsterdam geeft je een goede sociale omgang en houdt je alert.

Waarom Kung Fu voor ouderen nog interessanter is

  • Door het gehele lichaam te gebruiken, werken we aan onze natuurlijke lenigheid. Met elke oefeningen worden je spieren en gewrichten soepeler.  
  • Gerichte oefeningen voor de geest maken ons weer scherp en alert. Alsof je de awareness van je 25-jarige zelf weer terugvindt.
  • Door controle over Mind, Body en Energie ervaar je minder stress en angst en sta je langer zelfstandig en vol vertrouwen in het leven 

Wil jij je fit voelen, vrienden maken en iets nieuws leren?
Kung Fu is ontzettend leuk en de moeite waard om te leren. Als je eenmaal bezig bent, zul je merken dat Kung Fu een geweldige manier is om fit te blijven, nieuwe vrienden te maken en jezelf te ontdekken en verbeteren. 

Nieuwsgierig geworden naar Kung Fu? Probeer dan nu een gratis proefles bij Kung Fu Amsterdam.

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?