Het beoefenen van Kung Fu verbetert niet alleen je fysieke vaardigheden, maar draagt ook bij aan het aantrekken van positieve energie. Volgens de traditionele Chinese filosofie is alles in het universum doordrongen van een levenskrachtige energie die bekend staat als ‘qi’ of ‘chi’. Het doel van Kung Fu is om deze energie te beheersen en te gebruiken om gezondheid, welzijn en zelfverdediging te bevorderen.

In deze blog bespreken we hoe het beoefenen van Kung Fu je kan helpen positieve energie aan te trekken en hoe je deze energie kunt gebruiken om je leven te verbeteren.

Kung Fu en energie

Kung Fu wordt al eeuwenlang beoefend en heeft zich ontwikkeld tot een zeer effectieve vorm van zelfverdediging en gevechtskunst. Maar het gaat niet alleen om fysieke kracht en techniek. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is Kung Fu een methode om de energie van het lichaam te reguleren en te verbeteren. Door het beoefenen van Kung Fu worden de spieren en organen gestimuleerd en wordt de energie in het lichaam beter verdeeld en gebruikt.

Energie wil vrij stromen

Het idee is dat wanneer de energie van je lichaam vrij stroomt, je je beter voelt en minder vatbaar bent voor ziekte en negatieve emoties. Het betekent dat ons lichaam en onze geest met elkaar verbonden zijn en dat de energie die door ons lichaam stroomt, invloed heeft op ons emotionele welzijn.

Positieve energie aantrekken

Door het beoefenen van Kung Fu beheren en verbeteren we niet alleen onze energie, maar trekken we ook positieve energie aan. Dit komt omdat Kung Fu niet alleen de geest kalmeert en ontspant, maar ons ook leert focussen op het hier en nu.

Vrij van afleiding

Door ons te concentreren op het lichaam en de ademhaling tijdens het beoefenen van Kung Fu, kunnen we onze geest zuiveren van afleidingen en stress. Het helpt negatieve emoties zoals angst, stress en woede te verminderen en stelt je in staat om positieve emoties zoals geluk, vrede en ontspanning te ervaren. 

Gedachten en emoties beter begrijpen

Ook helpt het beoefenen van Kung Fu ons om onze gedachten en emoties beter te begrijpen en te beheersen. Dit zorgt voor een betere emotionele intelligentie en helpt ons om beter om te gaan met moeilijke situaties en relaties.

Hoe kun je positieve energie gebruiken?

Wanneer je positieve energie aantrekt door middel van Kung Fu, kun je deze energie gebruiken om je leven te verbeteren. Hier zijn enkele manieren waarop je dit kunt doen:

  • Zelfvertrouwen. Positieve energie draagt bij aan het vergroten van je eigenwaarde. Dit helpt je om je zelfverzekerd te voelen, je doelen te bereiken en beter om te gaan met moeilijke situaties.
  • Concentratie. Positieve energie zorgt voor een betere concentratie en focus. Het helpt je productiever te zijn, je werk beter te doen en je productiviteit te verhogen.
  • Gezondheid. Positieve energie versterkt het immuunsysteem en helpt het lichaam beter te herstellen van ziekte en letsel.
  • Relaties. Positieve energie helpt ook om relaties te verbeteren. Als je comfortabel en positief bent, kun je anderen beter begrijpen.

Kung Fu en positieve energie

Door ons te concentreren en aandacht te besteden aan het lichaam en de ademhaling tijdens Kung Fu oefeningen, kunnen we de geest kalmeren en zo onze energie beter beheersen. Positieve energie verhoogt ons emotionele en mentale welzijn en helpt ons beter om te gaan met de uitdagingen die het leven ons stelt.

Wil jij positieve energie aantrekken door middel van Kung Fu? Boek dan nu een gratis proefles bij onze Kung Fu school in hartje Amsterdam.

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?