Bij Kung Fu Amsterdam geloven we dat alles energie is en dat het in het leven gaat om het managen van deze energieën. Waarom is het zo belangrijk voor kinderen om te leren wat energie is en hoe hiermee om te gaan? Als kind heb je nog veel te ontdekken, soms heb je geen idee wat er allemaal in je lichaam of geest gebeurt. Kung Fu helpt kinderen om dit te doorvoelen en ook hoe hiermee, met jezelf eigenlijk, om te gaan.

Energiemanagement
Een manier om deze energieën te managen is het beoefenen van Kung Fu. Wij hanteren hiervoor een Oosterse aanpak. Dit houdt in dat we stap voor stap leren, tijdig rusten en niet als een kip zonder kop alleen maar doorgaan.

We willen echt dat jouw kind leert voelen wat hij of zij nodig heeft, dat het leert luisteren naar het lichaam en vanuit hier handelt en in het leven staat. Een levenshouding die roept “ik ben de baas over mezelf!”.

Contact met onszelf verloren
Als volwassene zijn we dit contact met onszelf en ons lichaam soms verloren, wat overigens helemaal niet gek is in een vooral mannelijke wereld waarin alles snel snel en altijd beter moet. We willen graag aan alle hoge standaarden en verwachtingen voldoen en negeren soms compleet wat ons lichaam ons probeert te vertellen. 

Wat wil jij je kind meegeven in dit leven?
Naast het feit dat je je als volwassene ook bij ons kunt inschrijven is het wel in contact zijn met het lichaam en vanuit hier voelen wat het juiste voor je is toch iets wat je je kind mee wilt geven in dit leven?

Alle kanten van je kind zijn oké en mogen er zijn
Kung Fu is krachtig, stoer en energiek, maar Maar Kung Fu is ook geduldig en kalm. Het vraagt om controle over je emoties en reacties. Kung Fu leert je dat er meer kanten zijn aan jou als persoon dan je in eerste instantie kunt bedenken. 

We leren je kind kennis te maken met de verschillende kanten van zichzelf en dat het oké is om ze allemaal te hebben.

Kung Fu geeft je kind de kans zijn of haar kracht te ontdekken, zowel fysiek als mentaal. Het leert je kind kalm blijven in een storm en rustig te zijn in de kalmte. Kung Fu vormt je kind tot een krachtige persoonlijkheid die klaar is voor alles wat het leven te bieden heeft.

Kennismaken met Kung Fu, maar ook met zichzelf
Kung Fu Amsterdam gelooft in een individuele aanpak. We willen je kind niet alleen kennis laten maken met Kung Fu, maar ook met zichzelf. We leren je kind kennis te maken met de kracht die in hem of haar zit. Je kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen, is meer in contact met zijn of haar lichaam en daardoor steeds dichter bij zijn of haar kern. Ook zal je kind leren wat zijn of haar lichaam allemaal kan en wat de grenzen hiervan zijn. Het kind leert luisteren naar zijn of haar lichaam en op een verantwoorde manier met de kracht die het heeft om te gaan.

Gun jij je kind een goed contact met zichzelf? Geef hem of haar dan nu op voor een gratis Proefles. En wie weet, misschien is het ook wel iets voor jou.

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?