Als ouder wil jij natuurlijk dat je kinderen gezond en gelukkig zijn, plezier hebben én ook een beetje uitgedaagd worden. Van 4 – 16 jaar is een belangrijke ontwikkelingsperiode voor een kind. Wij geloven dat alles valt of staat met een gezonde omgang met en balans tussen lichaam en geest, en ook dat Kung Fu hier heel goed aan kan bijdragen.

Succes in het leven
Door Kung Fu leert je kind gewoontes die leiden tot succes in hun latere levens. Je kind leert zich respectvol gedragen en daarnaast leidt Kung Fu tot meer discipline, kracht en zelfvertrouwen. In deze blog vertellen we je iets over de kennismaking met Kung Fu, verschillende leeftijdsgroepen en ook wat we de kinderen per leeftijdsgroep leren.

 

Hoe kennismaken met Kung Fu?
Bij Kung Fu Amsterdam maken kinderen, samen met leeftijdsgenoten, op een speelse en toegankelijke manier kennis met Wing Tjun Kung Fu. De lessen ondersteunen hun fysieke en sociale ontwikkeling. De kinderen zijn lekker sportief bezig en leren spelenderwijs om zichzelf te verdedigen.

Verschillende leeftijdsgroepen
Bij Kung Fu Amsterdam geven we les aan kinderen van 4 tot 16 jaar, opgedeeld in verschillende leeftijdsgroepen:

 • Panda 4-5 jaar
  Onze 4- en 5-jarigen maken kennis met sport, spel en Kung Fu. We dagen ze uit om op een leuke manier fysieke en sociale vaardigheden te ontwikkelen. 
 • Tigers & Dragons 6-8 jaar
  Kindereren van 6-8 bezitten al iets meer kracht en motoriek. Spelenderwijs leren zij verschillende Kung Fu bewegingen en ontwikkelen zij discipline, kracht, zelfvertrouwen en concentratie.
 • Tigers & Dragons 9-11 jaar
  9- en 11-jarigen zijn graag creatief bezig en beginnen een beetje te denken in oplossingen. Zij leren complexere en meer technische oefeningen. Zelfverdediging en vechtsport technieken komen aan bod.
 • Juniors 12-16 jaar
  Voor de junioren borduren we hier op voort. Ook leren zij hoe ze zich als individu uit kunnen drukken. Hoe vertoon je respectvol assertief gedrag en hoe kom je op een gezonde manier voor jezelf op?

 

 

 

Hoe ziet een Kung Fu les voor kinderen eruit?

De lessen zijn zo opgesteld dat ieder kind mee kan doen. De Kung Fu lessen omvatten oefeningen, waarbij de kinderen alle belangrijke basistechnieken in zelfverdediging op een spelende manier eigen maken. Denk hierbij aan de volgende oefeningen:

 • Effectief leren afweren
 • Gepast stoten
 • Schoppen
 • Veilig leren vallen
 • Conditietraining
 • Spelletjes

Met verschillende oefeningen en spelletjes ontwikkelen kinderen naast zelfverdedigingstechnieken ook zelfvertrouwen, discipline en concentratie. Vanaf de leeftijd van 9 jaar wordt er ook gestart met aanvallen en verdedigen.
 

Zie jij je kind graag stralen?
Door de Kung Fu trainingen leert jouw kind zich op effectieve wijze te verdedigen tegen grotere en sterke personen. Dit vergroot zijn of haar eigenwaarde. Jouw kind krijgt meer zelfvertrouwen, dit heeft een positief effect op het gedrag en de houding.

 

Plezier in een veilige omgeving
Bij Kung Fu Amsterdam creëren we een veilige omgeving waar kindereren zich kunnen ontwikkelen. Plezier staat centraal en de Kung Fu lessen zijn vooral heel erg leuk!

Benieuwd hoe het is? Schrijf jouw kind nu in voor een gratis Proefles en probeer het uit.

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?