Onderzoek wijst uit dat vechtsporten kunnen bijdragen aan het verminderen van crimineel gedrag bij jongeren door het aanleren van discipline en impulsieve controle – waardoor vechtsporten niet alleen effectieve zelfverdedigingstechnieken zijn, maar ook een belangrijk instrument voor het bevorderen van een gezondere levensstijl.

In deze blog vertellen we je daar graag meer over.

 

Krachtige woorden van Bruce Lee

“Bid niet voor een gemakkelijk leven, bid voor de kracht om een moeilijk leven te doorstaan”.
De krachtige wijze woorden van Bruce Lee herinneren ons eraan dat kracht en vastberadenheid de sleutel zijn tot succes.

Vechtsporten, vooral voor jongeren, leren meer dan alleen fysieke vaardigheden; ze brengen ook de waarden bij die nodig zijn om de uitdagingen van het leven recht in de ogen te kijken. Doorzettingsvermogen en een goed afgeronde opleiding helpen mensen met iedere achtergrond om grootse doelen te bereiken.

 

Grote transformatie jonge mannen

Jonge mannen ondergaan tijdens hun puberteit een opmerkelijke transformatie, waarbij ze snel een ongekende kracht en uithoudingsvermogen ontwikkelen. De drijvende kracht hierachter is testosteron, welke een drang naar competitie stimuleert.

Omgaan met deze nieuwe ontwikkelingen kan voor veel jongeren een grote uitdaging zijn, vooral als de veranderingen groot zijn en ze niet de juiste begeleiding krijgen.

 

Drang naar competitie

Veel van wat we zien bij jongvolwassen is terug te leiden naar hun natuurlijke biologische natuur. Hoewel competitie zich op positieve manieren kan uiten, bestaat er ook een risico dat het leidt tot crimineel en/of zelfdestructief gedrag. Het onderdrukken van deze natuur werkt vaak averechts.

Laten we dus in plaats van deze driften volledig onderdrukken, onderzoeken hoe we ze kunnen omzetten in iets productiefs.

 

Hoe Kung Fu jonge mannen uit de problemen kan houden

Gebleken is dat een vechtsport als Kung Fu voor jongeren een effectieve manier is om met agressie en vijandige gevoelens om te gaan, waardoor zij conflicten op een gezonde manier het hoofd kunnen bieden. Dit maakt dan ook dat ze minder snel hun uiting zullen zoeken in crimineel gedrag.

Talrijke studies bevestigen dit feit: na deelname aan een trainingsprogramma in vechtsporten gedurende 10 weken of langer, merkten veel deelnemers aanzienlijke verbeteringen op met betrekking tot hun houding tegenover het oplossen van (gewelddadige) conflicten.

 

Kung fu leert je meer meer dan alleen fysieke vaardigheden

Kung Fu is een discipline die concentratie en bedachtzaamheid aanmoedigt. Zelfs de eenvoudigste bewegingen vereisen bewuste, geconcentreerde inspanningen om een voordeel te behalen in sparringswedstrijden. Dergelijke training helpt jongeren na te denken voordat ze handelen.

 

Kung Fu als gezonde uitlaatklep

Maar meer nog dan impulsvermindering wordt vechtsport een gezonde uitlaatklep voor de mannelijke competitiedrang. Door het beoefenen van Kung Fu worden de fysieke gaven van een jongeman aangescherpt en gebruikt in een constructieve omgeving.

Het biedt een kans om controle te krijgen over moeilijke zaken in plaats van toe te geven aan de druk ervan.

 

Goed leven

Met meer bewustzijn voor de verborgen sociale voordelen, kan Kung Fu worden gezien als een effectieve manier om jongeren te begeleiden naar een goed leven.

Zie jij het potentieel van jouw zoon en gun je hem een gezonde manier om zich te uiten? Geef hem dan nu op voor een proefles bij Kung Fu Amsterdam! Wij staan voor jullie klaar.

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?