Als je Kung Fu wilt gaan beoefenen, is het belangrijk om te weten wat het precies inhoudt. Daarom zetten wij 5 handige weetjes op een rij. Zo maak jij een goede start met Kung Fu.

1. Fysiek en mentaal
Kung Fu is niet alleen een fysieke sport, maar ook een mentale uitdaging. Je traint niet alleen je lichaam, maar ook je geest. Dit betekent dat je leert om je emoties te beheersen en focus te houden. Besef dus, voordat je begint met Kung Fu, dat niet iedere oefening zich enkel zal richten op het fysieke aspect of op zelfverdediging.

2. Relaxt EN goed voor je gezondheid
Kung Fu is een leuke en uitdagende sport om te beoefenen. Als je de technieken eenmaal onder de knie hebt, zul je merken dat het ook een relaxte sport is. Dit komt doordat je tijdens het trainen bewust bent van je lichaam en ademhaling. Kung Fu is dus niet alleen een leuke sport om te doen, maar ook goed voor je gezondheid.

3. De tijd nemen om het te leren
Als je Kung Fu wilt leren, is het belangrijk om geduld te hebben. Kung Fu is een vechtsport die veel oefening en discipline vergt. Het duurt soms even voordat je de basics onder de knie hebt. Als je volhoudt, zul je merken dat het steeds makkelijker gaat en dat je steeds beter wordt. Wanneer je eenmaal de basics onder de knie hebt, kun je gaan oefenen met meer complexe technieken. 

 

  1. Vind een goede instructeur/leermeester
    Als je Kung Fu wilt gaan beoefenen, is het belangrijk dat je een goede instructeur vindt. Een instructeur die bij jou past en met wie je een klik hebt. Het is fijn en verstandig om te starten bij een club, zo leer je goed hoe het echt moet en heb je altijd iemand om mee te trainen.

    Bij Kung Fu Amsterdam word je omringd door gediplomeerde en uiterst gemotiveerde instructeurs met veel praktijkkennis en -ervaring. Onze instructeurs komen wekelijks bijeen voor evaluatie en training. Daarnaast doorlopen al onze instructeurs een zeer gedegen stage van 2 jaar voordat ze zelfstandig les mogen geven. Dit zorgt voor kwalitatief goede lessen.

 

  1. Voorbereiding voor les 1
    Naast vooral heel veel zin is het fijn om comfortabele kleding te dragen waar je lekker in kunt bewegen. Wat je het beste kunt dragen voor je eerste (proef)les? Dat bespreken we met je als we de Kung Fu proefles inplannen.

    Kung Fu is een leuke en uitdagende sport, dus als je geduld hebt, zul je er uiteindelijk veel plezier aan beleven.

 

Waar wacht jij nog op? Ga aan de slag met een gratis Kung Fu proefles!

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?