Hoewel de meeste mensen Kung Fu als een sport of vechtkunst zien, is het breder dan dat. Het is een levenswijze en biedt enorm veel voordelen. Kung Fu is een krachtige krijgskunst, maar ook een uitstekende manier voor kinderen om nieuwe vrienden te maken en zichzelf te ontwikkelen.

 

Waarom is het voor kinderen belangrijk om vrienden te hebben?

Kinderen hebben vrienden nodig om zich sociale vaardigheden eigen te maken. Door met andere kinderen te spelen en te communiceren, leren kinderen sociale normen en hoe ze zich in sociale situaties moeten gedragen. Ook leren ze om assertief te zijn en grenzen aan te geven. 

 

Vriendschappen helpen kinderen ook hun eigen identiteit te ontwikkelen. Door in contact te komen met andere kinderen, leren ze meer over wie ze zijn en wat ze leuk vinden. Vriendschappen dragen ook bij aan het psychische welzijn van kinderen door hen een gevoel van verbondenheid en veiligheid te geven. Kortom, vriendschap is belangrijk voor kinderen om zich geestelijk en sociale vaardigheden eigen te maken.

 

In dit artikel bespreken we 5 redenen hoe Kung Fu kinderen helpt zichzelf te ontwikkelen en vrienden voor het leven te vinden. Dit zijn de 5 redenen:

 

Reden 1
In Kung Fu leren kinderen hoe ze respect moeten tonen voor anderen. Dit is een essentiële vaardigheid die ze gebruiken wanneer ze later in het leven nieuwe mensen ontmoeten. Als ze anderen respecteren, zullen mensen graag bij hun in de buurt willen zijn.

 

Reden 2
Kung Fu draait om vertrouwen. Vertrouwen is iets wat kinderen moeten opbouwen wanneer ze nieuwe mensen ontmoeten. Als ze anderen kunnen vertrouwen, zullen ze gemakkelijker nieuwe vriendschappen sluiten. Kung Fu helpt hen dit vertrouwen op te bouwen door het leren van eenvoudige gevechtstechnieken en bewegingen.

 

Reden 3
Kung Fu leert kinderen discipline en focus. Omdat je voor Kung Fu concentratie en beheersing nodig hebt, zullen kinderen in onze Kung Fu lessen discipline leren. Met discipline wordt het gemakkelijker om later in het leven nieuwe mensen nieuwe mensen te ontmoeten en sociale situaties aan te gaan. Ze voelen zich meer comfortabel omdat ze weten dat ze de wereld aankunnen. Deze kwaliteiten stellen hen in staat beter met anderen om te gaan en helpen hen te slagen in toekomstige inspanningen.

 

Reden 4
Kung Fu helpt kinderen hun zelfvertrouwen op te bouwen. Met een verbeterd zelfvertrouwen voelen ze zich vrijer en maken ze gemakkelijker nieuwe vrienden. Omdat ze zich vrij en zichzelf voelen zijn het ook nog eens vrienden die bij ze passen. 

 

Reden 5
Kung Fu ontwikkelt de fysieke conditie van een kind. Met een betere fysieke conditie zullen ze meer energie hebben voor sociale activiteiten. Ze zullen met andere kinderen kunnen spelen zonder snel moe te worden. Dit kan leiden tot blijvende vriendschappen.

 

Kung fu is een uitstekende manier voor kinderen om nieuwe vrienden te maken en zich te ontwikkelen. Door Kung Fu leren ze essentiële vaardigheden zoals respect, vertrouwen, zelfvertrouwen en discipline. Deze vaardigheden zullen hen hun leven lang helpen in sociale situaties, zowel binnen als buiten de Kung Fu-les.

Ben je op zoek naar een manier om je kind te helpen nieuwe vrienden te maken en te groeien in zelfvertrouwen? Schrijf ze dan in voor een gratis Kung Fu Proefles.

Interessant artikel? Deel het met je vrienden!

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?

Laatste nieuws & blogs

Meld je aan voor 2 gratis lessen!

Ontdekken of Kung Fu bij jou past?