aanmelden

ingang kung fu schoolontvangstruimte kung fu schoolkwoon is de training zaal van de kung fu schooltraining wooden dummy


Wat doe je als je aangevallen wordt door een man

Laat mij u uitleggen hoe ik mijn angsten overwon,
(en hoe ik daardoor meer zelfvertrouwen terug kreeg)

Nadat ik jaren geleden rond de kersttijd was aangerand 's avonds, was ik erg angstig. Vanaf die dag voelde ik me uiterst ongemakkelijk in het donker... zelfs in mijn eigen straat. En wat nog erger was, voor het eerst in mijn leven was ik bang voor vreemden.

Deze angsten heb ik 15 jaar gehad en therapie hielp wel, maar niet genoeg, tot ik mijn oplossing vond: Mijn dochter was begonnen met lessen bij kung fu Amsterdam. Ik zag hoe ze meer zelfvertrouwen en zelfdiscipline kreeg. Dat wilde ik ook! Ik begon met een gratis proefles en voelde dat ik hier op de juiste plek was. Bij de lessen die volgden was het of al die jaren van angst stukje bij beetje van me afvielen. Ik kreeg weer zelfvertrouwen. Voor het eerst in jaren kreeg ik het gevoel dat ik wel voor mij zelf kon zorgen. Het is haast niet voor te stellen hoe helend dit voor mij was. Ook al ben ik klein van stuk, ik voelde me niet langer hulpeloos, kwetsbaar of bang om ergens alleen te zijn. De effecten waren ook merkbaar op andere gebieden in mijn leven.
Op mijn werk laat ik mij niet meer overdonderen door lastige klanten, gewoon omdat ik weet dat ik ze fysiek en mentaal aankan!

Jannie Block - Amsterdam

Met Wing Tjun Kung Fu ontwikkelt u zelfvertrouwen:
Volwassenen die lessen volgen bij Kung FU Amsterdam, ontwikkelen meer zelfvertrouwen. U wordt aangemoedigd om door te zetten. U zult zien dat u daardoor meer kunt dan u voor mogelijk hield. Het succes dat u door onze lessen ervaart, leert u dat u overal succesvol in kunt zijn als u er echt in gelooft. Verbeterd zelfvertrouwen leidt tot betere prestaties op het werk, een betere groep vrienden en een positievere instelling om de uitdagingen van het leven aan te gaan.


Wing Tjun Kung Fu leert u, om uzelf instinctief en effectief te verdedigen:

Kung Fu is een consequente vechtstijl die bescherming biedt tegen agressie in de meest doeltreffende vorm, in een zo kort mogelijke tijd. Leer met de principes van dit systeem reflexmatig te vechten om zo jezelf werkelijk te kunnen verdedigen.

aanmelden

Wing Tjun Kung Fu leert u zelfverdediging:
De unieke IWKA programma’s van Sifu Sergio leren u twee vormen van zelfverdediging.

De eerste vorm is fysiek: U verbetert uw kracht, flexibiliteit en algemene gezondheid. Daarnaast leert u te slaan met ongekende kracht en effectiviteit. Hopelijk hoeft u nooit te vechten maar mocht de situatie zich voordoen, dan is het beter als iedereen weet hoe zij zichzelf kan beschermen.

De tweede vorm is innerlijk:
Door middel van het speciale RFP (ritual fight program) leren onze leerlingen o.a. gevaar te herkennen en gevaarlijke mensen, plaatsen en activiteiten te vermijden. Deze tweede vorm van zelfverdediging is misschien wel de meest waardevolle.

Wing Tjun Kung Fu verbetert uw gezondheid:
Door onze Kung Fu lessen verbetert uw algemene gezondheid. U ademt beter, slaapt beter en voelt toegenomen gedurende de gehele dag, dat u meer energie hebt. U zult er achter komen dat uw weerstand tegen griep en verkoudheid toeneemt. En wordt u toch ziek, dan zal u aanzienlijk sneller herstellen.

Wing Tjun Kung Fu geeft u een positieve instelling:
Onze programma’s zijn speciaal ontworpen om positiviteit te geven en u te blijven inspireren. We houden u gemotiveerd en werken samen aan uw progressie mede doordat u zelf steeds doelen stelt. Ons leraren team staat klaar om u naar een hoger niveau te brengen. Wij verzekeren u dat u na elke les thuis komt vol enthousiasme, versterkte motivatie en nieuwe kennis.

Kung Fu helpt u gewicht verliezen:
Met onze lessen kunt u grote veranderingen in uw lichaam verwachten.
U verbrandt veel calorieën, versterkt uw spieren en uw stofwisseling verbetert.

aanmelden

Wing Tjun Kung Fu

Kung Fu leert je om je angst te controleren en jezelf instinctief en effectief verdedigen, voor jong en oud - met en zonder wapens!

Een stukje geschiedenis

Kung Fu is een Chinese vechtkunst, die stamt uit de beroemde zuidelijke Shaolin tempel. Verschillende training zalen in de tempel droegen de naam Kung Fu Dim (eeuwige lente hal) daarna werd de stijl in de daarop volgende generaties werd Kung Fu Kuen (eeuwige lente vuist) genoemd. De stijl werd generaties lang, na het afbranden van de Shaolin tempel in het geheim doorgegeven in clans en families. In de jaren vijftig werd het toegankelijk voor het normale publiek in Hong Kong.

Wat men van een Kung Fu les kan verwachten?
Kung Fu studenten trainen in groepen, maar altijd met individuele aandacht.

De vaardigheden van de student worden bevorderd en uitgebreid. Kung Fu leraren geven hun kennis in een ongedwongen en ontspannen sfeer aan hun studenten door. Een nieuwe student gaat vooral naar een Kung Fu school om zich veiliger te voelen.
Een beginnende student moet daarom op weg naar huis, na zijn eerste Kung Fu les, zichzelf al beter kunnen verdedigen. Het eerste half jaar wordt geleerd hoe zich legaal te verdedigen tegen een agressor.

In het begin wordt dus niet zozeer de kunst, de filosofie en de pracht van het Kung Fu systeem geleerd, maar meer de bewegingen waarvan de effectiviteit zich steeds heeft bewezen. Op Kung Fu scholen over de hele wereld wordt dit programma op dezelfde manier onderwezen, zodat iedereen de best mogelijke voorbereiding heeft voor een gebeurtenis die hopelijk nooit plaats vindt.

In een later stadium wanneer de bekwaamheid om zich te verdedigen is toe genomen, wordt er ook op het wijzigen van de bewegingsreacties getraind.
Zo leert de student hoe zwakheid kracht wordt, hoe zacht hard overmeesterd, hoe te winnen door jezelf over te geven. Dit is het lange termijn doel. Om dit te bereiken moeten meerdere persoonlijke en lichamelijke obstakels worden overwonnen.

Sabine KoningIn een sportschool kwam ik die leuke Sabine Koning tegen, die uit 'Goede Tijden, Slechte Tijden'.

Ze straalde: Ik ben op het ogenblik heel erg happy en zit ook nog eens goed in mijn vel." Want ze is al geruime aan het sporten op een Kung Fu school in Amsterdam. Ze legt me uit: "Door deze sport ben ik een totaal ander mens geworden. Dus ik ben echt volop aan het sporten. Kung Fu is een verzamelnaam en ik train een onderdeel daarvan. Dat heeft vooral veel te maken met het verbeteren van je zelfvertrouwen, het lekker in je eigen lichaam zitten en natuurlijk ook een groot stuk zelfverdediging. Maar het is vooral ook erg goed voor vrouwen om te doen. Het heeft dus totaal niks met kickboxen of zoiets agressiefs te maken, het is meer meditatief bezig zijn, met je ademhaling. Er zit veel meer Boeddhisme achter.

Het is geen vechtsport, maar een vechtkunst."

aanmelden

Waarom een proefles bij Kung Fu Amsterdam?

Reden #1
 • 2 Gratis proeflessen
 • Gratis rondleiding door onze faciliteiten (bekijk onze state of the art trainingsfaciliteiten en zie met eigen ogen waarom zoveel mensen voor kung fu Amsterdam kiezen)
 • Één speciale privé groepstraining.
 • Gratis T-shirt.
 • Gratis consult (we kijken waar naar je op zoek bent en wat je uit ons programma kan halen. We beantwoorden al jouw vragen, we zorgen dat alles duidelijk is, zodat je een weloverwogen besluit kan nemen)
 • Gratis DVD
 • Gratis trainingstips en training video’s vanuit China.

 

Reden #2

"Gestructureerd, speciaal introductiepakket voor beginners"
 • Curriculum dat focust op de noodzakelijke, fundamentele principes en technieken, die nodig zijn om door te stromen naar het volgende level.
 • Leer ons kung fu systeem zonder angst te hebben zonder te moeten sparren of in elkaar geslagen te worden
 • Veel martial arts programma’s en kung fu scholen laten jou op de eerste dag soms al sparren tegen gevorderde leerlingen.
  Dat is onverantwoordelijk en leidt vaak tot onnodige blessures. Bij ons gebeurt dat niet…
 • Ontdek het perfecte systeem om heel snel heel goed te worden.
 • Leer bij ons wat onze grootmeester met 25 jaar kung fu ervaring direct vanuit China naar onze academy in Amsterdam haalt.
 • Leer in een aan beginners aangepast tempo..

 

Reden #3

"Veiligheid"
 • Veiligheid is voor ons een eerste vereiste.
 • De mythe: “om kung fu te leren, moet je vechten en sparren”. Veel studenten, die bij ons trainen, kunnen zich niet veroorloven om thuis of hun werk te komen met een blauw oog of iets dergelijks. Als je zover bent en wilt sparren kan dat, maar alleen voor wie dat WIL en alleen onder begeleiding van onze instructeurs!
 • We hebben een programma, waar je kunt trainen, plezier hebt, technieken en vaardigheden leert om jezelf te verdedigen.

 

Reden #4

"Goed opgebouwd curriculum"
 • Jammer genoeg wordt op vele scholen door instructeurs gedaan “wat ze op dat moment leuk vinden” (stel je voor, dat je een opleiding aan een universiteit volgt voor duizenden euro’s, die geen curriculum heeft  en de leraren komen binnen en onderwijzen “dat wat ze leuk vinden” zonder enige structuur)
 • Bij Kung Fu Amsterdam draait het allemaal om systemen, we hebben 6 graden precies afgestemd op de behoefte van de basic class student.
  Voor degene die het een stapje verder willen nemen hebben we het complete 12th student level curriculum to Black Belt en zelfs verder dan dat is mogelijk met 4 Black Belt graden en 4 Master Levels .
aanmelden

Reden #5

"Info direct uit China en Hong Kong"
 • Al onze instructeurs zijn opgeleid door Sifu Sergio, die in China woont en wereldwijd bekend staat als “de encyclopedie van Wing Chun”. Zij worden regelmatig bijgeschoold door hem in Amsterdam en Hong Kong, om te zorgen dat ons systeem, onze stijl, onze principes en filosofie op de juiste en authentieke manier worden overgebracht op iedere leerling van onze academy.
 • Het gehele team komt wekelijks bijeen om te evalueren en te trainen. Om er zeker van te zijn, dat de doelen, waar onze leerlingen zo hard voor trainen ook daadwerkelijk bereikt worden.
 • Train bij instructeurs, die weten hoe ze les moeten geven. (instructeurs moeten eerst een stage van 2 jaar doorlopen voordat ze zelfstandig les mogen geven)
 • Ook zijn er regelmatig stages met diverse grootmeesters uit China.

 

Reden #6

"Authentieke Chinese leeromgeving, een klein stukje China in Amsterdam"

trainingszaal
trainingszaal


kleedkamer

Kleedkamers
 • 3 trainingsruimtes in traditionele Chinese sfeer met authentiek  Chinees trainingsmateriaal.
 • Moderne ontvangstruimte waar je rustig een drankje kan nemen of een stukje fruit eten.
 • Kennis vanuit verschillende lineages direct van de bron, Ip Man Wing Chun, Tang Yick Wing Chun etc. allemaal systematisch verwerkt in ons systeem

 

Reden #7

"Positieve, vriendelijke sfeer"
 • Iedere keer dat je komt voor training zal ons personeel je hartelijk en met respect begroeten.
 • Iedereen, die hoort bij onze academy (inclusief ouders en vrienden) wordt op dezelfde manier behandeld. Kung Fu Amsterdam hoort een gevoel van “thuis komen” te geven, waar je komt om plezier te hebben, te trainen, in vorm te komen en stress en angst kwijt te raken.
 • Wederzijds respect en positieve energie zijn de pijlers van Kung Fu.


Reden #8

" Een graden systeem"
 • Minimaal 4 keer per jaar zijn er examens en één keer per jaar, voor de mensen die daar klaar voor zijn, het black belt examen. (niet verplicht, maar aanbevolen)
 • Iedereen wordt individueel getest, zodat onze instructeurs zich nog meer kunnen focussen op je vorderingen.
 • Onze academy draait om het zetten van doelen en het trainen om ze te bereiken.
 • Let op je vorderingen, zodat zowel jij als onze instructeurs exact weten hoe we je kunnen helpen je martial arts en fitness doelen te bereiken.
 • Onze instructeurs leren je het curriculum en zorgen ervoor dat je het begrijpt en je zelf –verzekerd voelt door alle nieuwe technieken, die je leert.
aanmelden

"Ik voelde mij altijd onveilig in de late uurtjes op straat. Na een jaar les bij Kung Fu Amsterdam is dat drastisch veranderd".

Daphne Ornek


"Ik wilde iets doen om in vorm te komen. Ik was ooit begonnen met fitness, maar dat hield ik niet lang vol. Pas toen ik het bij Kung Fu Amsterdam ging doen, vond ik wat ik nodig had om door te zetten. Het was eigenlijk heel simpel. Ik had gewoon mensen nodig om het mee samen te doen. De training is één groot sociaal gebeuren. Het voelt als een grote familie, die blij is om je te zien. Ik heb veel vrienden gemaakt, die ik ook buiten de les zie.

Francis Azziz - Amsterdam

aanmelden

Sabine Koning over het trainen in de HQ School in Amsterdam


Hello I'm Jane Harvey I'm from England originally, I've been in Amsterdam for a long time I discovered this school through a leaflet that I found at the Tropen museum and it kind of sat on my table for six weeks or so and then I found it again and said YES. the psychological site of Kung Fu and the mental site, spiritual site helps a lot. It gives me confidence, where I was beginning to become a little bit afraid, I gained strength I think I'm less afraid, and I can face things much better

Persoonlijk verhaal van Jane Harvey, 59jaar


"Ik vind het een hele leuke ontspannen sfeer, ik vind de mensen allemaal heel erg aardig. Het is me opgevallen dat er allemaal mensen opzitten waar je in eerste instantie niet van verwacht dat ze op Kung Fu zitten..... elke les leer je meer"

Elisah Jacobs (24)-Amsterdam


aanmelden
Proefles Kung Fu
Wekelijks is er de mogelijkheid om in Amsterdam deel te nemen aan een vrijblijvende en gratis Kung Fu proefles. De proeflessen beginnen eerder dan de reguliere les en worden in klein groepsverband gegeven om zo een persoonlijke benadering te waarborgen. Tijdens de proefles wordt het Kung Fu duidelijk gemaakt door het trainen van verschillende basis oefeningen, theorie behandeling en de mogelijkheid om vragen te stellen.
sifu Sergio en Sabine Koning

Personal training en coaching
Sabine is een echte doorzetter en perfectionist.
Haar drukke leven is gevuld met o.a. draaidagen en interviews, etc. Zij had behoefte aan persoonlijke aandacht en het speciale condensed private tutor programma. Deze maakte het mogelijk haar binnen aanzienlijke tijd op een hoger niveau te tillen, zowel mentaal, fysiek als qua zelfverdediging.


handtekening

 

 

IWKA HeadQuarter - Da Costastraat 6-8, 1053 ZB Amsterdam.

Op de volgende manieren kunt u het IWKA HQ Amsterdam bereiken.

Openbaarvervoer:
IWKA HQ Amsterdam is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer; bus, tram en trein.

Parkeergelegenheid in de buurt:
In de Da Costastraat en de straten daar omheen kunt u tegen betaling uw auto parkeren.

Europarking Amsterdam:
Twee straten vanaf de sportschool IWKA HQ Amsterdam bevindt zich een parkeergarage waar u tegen betaling uw auto kunt parkeren.

gm cheng kwong
Sifu Sergio Iadarola tijdens privé
lessen van GM Cheng Kwong
gmleungting
Sifu Sergio Iadarola na privé
lessen van GM Leung Ting


Heb je interesse in een Gratis proefles
Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak
Amsterdam HQ is een fulltime Academie
met de mogelijkheid om elke dag te trainen

Gratis Proefles
* Email
Voornaam
* Achternaam
* Leeftijd
* Tel:/mobiel
* Postcode
Aanmelden voor de nieuwsbrief
* =verplicht