aanmelden

ingang kung fu schoolontvangstruimte kung fu schoolkwoon is de training zaal van de kung fu schooltraining wooden dummy

Wing Tjun Kung Fu helpt u gewicht verliezen:
U kunt grote veranderingen in uw lichaam verwachten door onze lessen. U verbrandt veel calorieën, versterkt uw spieren en uw stofwisseling verbetert. En als u lang genoeg mee traint kunt u zelfs het wasbordje krijgen dat iedereen graag wil!

Wing Tjun Kung Fu verbetert uw gezondheid:
Door onze Kung Fu lessen verbetert uw algemene gezondheid. U ademt beter, slaapt beter en voelt gedurende de gehele dag, dat u meer energie hebt. U zult merken, dat uw weerstand tegen griep en verkoudheid toeneemt. En word u toch ziek, dan zult u aanzienlijk sneller herstellen.

Wing Tjun Kung Fu geeft u een positieve instelling:
Onze programma’s zijn speciaal ontworpen om positiviteit te geven en u te blijven inspireren. We houden u gemotiveerd en werken samen aan uw vooruitgang mede doordat u zelf steeds doelen stelt.
Wij verzekeren u dat u na elke les thuis komt vol enthousiasme, versterkte motivatie en nieuwe kennis.


Met Wing Tjun Kung Fu ontwikkelt u zelfvertrouwen:
Het is echt waar, volwassenen die Kung Fu lessen volgen bij Sifu Sergio ontwikkelen meer zelfvertrouwen. U wordt aangemoedigd om door te zetten. U zult zien dat u daardoor meer kunt dan u voor mogelijk hield. Het succes dat u door onze lessen ervaart, leert u dat u overal succesvol in kunt zijn als u er echt in gelooft. Verbeterd zelfvertrouwen leidt tot betere prestaties op het werk, een betere groep vrienden en een positievere instelling om de uitdagingen van het leven aan te gaan.

Wing Tjun Kung Fu leert u, om uzelf instinctief en effectief te kunnen verdedigen:
Kung Fu is een consequente vechtstijl die bescherming biedt tegen agressie in de meest doeltreffende vorm, in een zo kort mogelijke tijd. Leer met de principes van een systeem reflexmatig te vechten om u zo werkelijk te kunnen verdedigen.

aanmelden

Wing Tjun Kung Fu leert u zelfverdediging:
Sifu Sergio's unieke Kung Fu programma’s leren u twee vormen van zelfverdediging.

De eerste vorm is fysiek :U verbetert uw kracht, flexibiliteit en algemene gezondheid. Daarnaast leert u slaan met ongekende kracht en effectiviteit. Hopelijk hoeft u nooit te
vechten maar mocht de situatie zich voordoen, dan is het beter dat u weet hoe men zichzelf
kan verdedigen.

De tweede vorm is innerlijk: Door middel van het speciale RFP (ritual fight program) leren onze leerlingen o.a. gevaar te herkennen en gevaarlijke mensen, plaatsen en activiteiten te vermijden. Deze tweede vorm van zelfverdediging is misschien wel de meest waardevolle.


Wing Tjun Kung Fu

Kung Fu leert je, je angst te controleren en instinctief en effectief te verdedigen, voor jong en oud - met en zonder wapens!

Een stukje geschiedenis
Kung Fu is een Chinese vechtkunst die stamt uit de beroemde zuidelijke Shaolin tempel. Verschillende training zalen in de tempel droegen de naam Kung Fu Dim (eeuwige lente hal) daarna werd de stijl in de daarop volgende generaties Kung Fu Kuen (eeuwige lente vuist) genoemd. De stijl werd generaties lang, na het afbranden van de Shaolin tempel in het geheim doorgegeven in clans en families.
In de jaren vijftig werd het in Hong Kong toegankelijk voor het publiek.

Waarom een proefles bij Kung Fu Amsterdam?

Reden #1
 • 2 Gratis proeflessen
 • Gratis rondleiding door onze faciliteiten (bekijk onze state of the art trainingsfaciliteiten en zie met eigen ogen waarom zoveel mensen voor kung fu Amsterdam kiezen)
 • Één speciale privé groepstraining.
 • Gratis T-shirt.
 • Gratis consult (we kijken waar naar je op zoek bent en wat je uit ons programma kan halen. We beantwoorden al jouw vragen, we zorgen dat alles duidelijk is, zodat je een weloverwogen besluit kan nemen)
 • Gratis DVD
 • Gratis trainingstips en training video's vanuit China.

 

Reden #2

"Gestructureerd, speciaal introductiepakket voor beginners"
 • Curriculum dat focust op de noodzakelijke, fundamentele principes en technieken, die nodig zijn om door te stromen naar het volgende level.
 • Leer ons kung fu systeem zonder angst te hebben zonder te moeten sparren of in elkaar geslagen te worden
 • Veel martial arts programma’s en kung fu scholen laten je soms op de eerste dag al sparren tegen gevorderde leerlingen.
  Dat is onverantwoordelijk en leidt tot onnodige blessures. Bij ons gebeurt dat niet…
 • Ontdek het perfecte systeem om heel snel heel goed te worden.
 • Leer bij ons wat onze grootmeester met 25 jaar kung fu ervaring direct vanuit China naar onze academy in Amsterdam haalt.
 • Leer in een aan beginners aangepast tempo..

 

Reden #3

"Veiligheid"
 • Veiligheid is voor ons een eerste vereiste.
 • De mythe: "om kung fu te leren, moet je vechten en sparren"�. Veel studenten, die bij ons trainen, kunnen zich niet veroorloven om thuis of hun werk te komen met een blauw oog of iets dergelijks. Als je zover bent en wilt sparren kan dat, maar alleen voor wie dat WIL en alleen onder begeleiding van onze instructeurs!
 • We hebben een programma, waar je kunt trainen, plezier hebt, technieken en vaardigheden leert om jezelf te verdedigen.

 

Reden #4

"Goed opgebouwd curriculum"
 • Jammer genoeg wordt op vele scholen door instructeurs gedaan “wat ze op dat moment leuk vinden” (stel je voor, dat je een opleiding aan een universiteit volgt voor duizenden euro’s, die geen curriculum heeft  en de leraren komen binnen en onderwijzen “dat wat ze leuk vinden” zonder enige structuur)
 • Bij Kung Fu Amsterdam draait het allemaal om systemen, we hebben 6 graden precies afgestemd op de behoefte van de basic class student.
  Voor degene die het een stapje verder willen nemen hebben we het complete 12th student level curriculum to Black Belt en zelfs verder dan dat is mogelijk met 4 Black Belt graden en 4 Master Levels.
aanmelden

Reden #5

"Info direct uit China en Hong Kong"
 • Al onze instructeurs zijn opgeleid door Sifu Sergio, die in China woont en wereldwijd bekend staat als “de encyclopedie van Wing Chun”. Zij worden regelmatig bijgeschoold door hem in Amsterdam en Hong Kong, om te zorgen dat ons systeem, onze stijl, onze principes en filosofie op de juiste en authentieke manier worden overgebracht op iedere leerling van onze academy.
 • Het gehele team komt wekelijks bijeen om te evalueren en te trainen. Om er zeker van te zijn, dat de doelen, waar onze leerlingen zo hard voor trainen ook daadwerkelijk bereikt worden.
 • Train bij instructeurs, die weten hoe ze les moeten geven. (instructeurs moeten eerst een stage van 2 jaar doorlopen voordat ze zelfstandig les mogen geven)
 • Ook zijn er regelmatig stages met diverse grootmeesters uit China.

 

Reden #6

"Authentieke Chinese leeromgeving, een klein stukje China in Amsterdam"

trainingszaal
trainingszaal


kleedkamer

Kleedkamers
 • 3 trainingsruimtes in traditionele Chinese sfeer met authentiek  Chinees trainingsmateriaal.
 • Moderne ontvangstruimte waar je rustig een drankje kan nemen of een stukje fruit eten.
 • Kennis vanuit verschillende lineages direct van de bron, Ip Man Wing Chun, Tang Yick Wing Chun etc. allemaal systematisch verwerkt in ons systeem

 

Reden #7

"Positieve, vriendelijke sfeer"
 • Iedere keer dat je komt voor training zal ons personeel je hartelijk en met respect begroeten.
 • Iedereen, die hoort bij onze academy (inclusief ouders en vrienden) wordt op dezelfde manier behandeld. Kung Fu Amsterdam hoort een gevoel van “thuis komen” te geven, waar je komt om plezier te hebben, te trainen, in vorm te komen en stress en angst kwijt te raken.
 • Wederzijds respect en positieve energie zijn de pijlers van Kung Fu.


Reden #8

" Een graden systeem"
 • Minimaal 4 keer per jaar zijn er examens en één keer per jaar, voor de mensen die daar klaar voor zijn, het black belt examen. (niet verplicht, maar aanbevolen)
 • Iedereen wordt individueel getest, zodat onze instructeurs zich nog meer kunnen focussen op je vorderingen.
 • Onze academy draait om het zetten van doelen en het trainen om ze te bereiken.
 • Let op je vorderingen, zodat zowel jij als onze instructeurs exact weten hoe we je kunnen helpen je martial arts en fitness doelen te bereiken.
 • Onze instructeurs leren je het curriculum en zorgen ervoor dat je het begrijpt en je zelf –verzekerd voelt door alle nieuwe technieken, die je leert.
aanmelden

Ruud Feltkamp “De sportschool werd me te eentonig. Hier werk ik aan mijn conditie en leer ik om me zelf te verdedigen. De lessen zijn verslavend! "

Ruud Feltkamp, Acteur“Voor ik bij Kung Fu Amsterdam trainde, stelde ik veel grenzen aan mijn eigen kunnen.
Nu ben ik veel zekerder in wat ik kan. Ik kom nu ook over als iemand die de klus kan klaren."
Mensen zien echt het verschil aan mij. Ik ben nu veel gelukkiger. Ik ben 26 en mijn ouders zeggen dat ze het haast niet kunnen geloven hoe ik veranderd ben. Ik heb nu een nieuwe baan als account manager. Ik krijg beter betaald en geef ook leiding aan meerdere mensen. (Het feit dat ik ook iemand tegen kan houden die mij aan wil vallen is gewoon een extra bonus.)

Jan de Vries - Amsterdam


Danny Menken "Ik houd van diversiteit en actieve sporten en doe daarom veel aan Kung Fu, wielrennen en skiën. Mijn meeste tijd spendeer ik aan Kung Fu, aangezien ik daar de meeste energie in kan stoppen en uit kan halen. De filosofie, de diepgang, de meditatieve kant en zeker ook de fysieke uitdaging geven voor mij de perfecte mix. Tijdens de training kan ik alles van mij afzetten en bepaalde issues die spelen relativeren. Ik kom dan ook met nog meer energie uit de training, dan dat ik er in ben gegaan. Met Kung Fu is het zo dat hoe meer je erin stopt, des te meer je eruit haalt. Ik heb een zeer drukke baan en ben minimaal 2 a 3 dagen per week in het buitenland, maar probeer toch zeker 3 keer per week te trainen. Dit kan op de sportschool zijn, maar ook net zo goed thuis of op mijn hotelkamer."

Danny Menken
CEO, Infostrada Group


Egbert-Jan Weber “Twee jaar geleden kwam ik op een open dag van IWKA HQ en de sfeer van de school sprak me enorm aan.

Door de trainingen wordt ik fitter en meer gefocust. Je zit lekkerder in je vel, en voelt je zelfverzekerder.

Ieder les leer je ook echt wat en wordt je fysiek en mentaal uitgedaagd om net een stapje verder te gaan! "

Egbert-Jan Weber, Acteur"Vanaf het eerste begin ben ik alleen maar enthousiaster geworden over de trainingsopzet van de IWKA. De opvolgende basisvormen met de bijbehorende oefeningen grijpen op elkaar in en vergroten de controle en effectiviteit van alle bewegingen. Dit is direct na de eerste training merkbaar en is nu na 2 jaar trainen nog steeds aan de gang. Denk aan een beter evenwicht en snellere en nauwkeurigere bewegingen; erg leuk om dat ook in je dagelijkse leven op te merken en toe te passen."

Max Houtman
aanmelden

Ik ben Merijn Merbis. Ik ben een klein jaar lid, Het werkt eigenlijk alleen maar je niet terug deinst, je moet echt naar voren en dat is als ware een levensprincipe want als je terugdeinst, wordt het self-fulfilling prophecy gaan ook dingen mis, maar als je naar voren gaat dan kan je ook echt iets bereiken. Het doelgerichte wordt erg gestimuleerd. Ik merk zelf ook in de lessen als mensen wat angstig zijn dat de oefeningen ook niet goed gaan, een manier om over die angst heen te komen is proberen toch er doorheen en naar voren. Het doelgerichte en focus samen met de beweging is het een hele goede combinatie. Dus je hebt een emotionele kant plus de bewegings kant dat versterkt elkaar, dat kan elkaar versterken in de positieve richting en dat vind ik een gunstig aspect van Wing Tjun Kung Fu

Persoonlijk verhaal van Merijn Merbis, kinderpsycholoog
Kung fu betekent voor mij, het geeft mij positieve energie. Ook als we aan het trainen zijn, het verhoogt je weerstand, het brengt je innerlijke kracht en dat brengt weer mee, dat je innerlijk tot rust kan komen. Je voelt....bent niet meer zo opgejaagd en dat is het positieve.

Persoonlijk verhaal van Frans KriegerMijn naam is Nils, ben lid van de Wing Tjun Kung Fu organisatie van Sifu Sergio sinds februari. Er zijn meerdere redenen waarom ik gekozen heb om hier actief te gaan sporten en vooral te gaan werken aan mezelf, zo zie ik het, beter in mijn lijf zitten, zelfvertrouwen en wat ik doe in het bedrijfsleven. Ik heb een zeer drukke baan. Het mensen leren bijbrengen.... het fantastisch mooie deel van doelen realiseren om verder te komen in het leven, om rechtop te staan waar je eerst krom stond.

Persoonlijk verhaal van Nils Gosman


aanmelden

Proefles Wing Tjun Kung Fu
Twee maal per week is er de mogelijkheid om in Amsterdam deel te nemen aan een vrijblijvende en gratis Kung Fu proefles. De proeflessen beginnen eerder dan de reguliere les en worden in klein groepsverband gegeven om zo een persoonlijke benadering te waarborgen.
Tijdens de proefles wordt het Kung Fu duidelijk gemaakt door het trainen van verschillende basis oefeningen, theorie behandeling en de mogelijkheid om vragen te stellen.

IWKA HeadQuarter - Da Costastraat 6-8, 1053 ZB Amsterdam.

Op de volgende manieren kunt u het IWKA HQ Amsterdam bereiken.

Openbaarvervoer:
IWKA HQ Amsterdam is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer; bus, tram en trein.

Parkeergelegenheid in de buurt:
In de Da Costastraat en de straten daar omheen kunt u tegen betaling uw auto parkeren.

Europarking Amsterdam:
Twee straten vanaf de sportschool IWKA HQ Amsterdam bevindt zich een parkeergarage waar u tegen betaling uw auto kunt parkeren.

Bespaar je de moeite om naar China af te reizen en op zoek te gaan naar een Chinese groot meester die door middel van Kung Fu het beste uit je naar
boven haalt. Sifu Sergio is jarenlang opgeleid door diverse
Chinese grootmeesters in Hong Kong en deelt
zijn kennis hier in hartje Amsterdam met jou.
gm cheng kwong
Sifu Sergio Iadarola tijdens privé
lessen van GM Cheng Kwong
gmleungting
Sifu Sergio Iadarola na privé
lessen van GM Leung Ting

 

Wat men van een Kung Fu les kan verwachten?
Wing Tjun Kung Fu studenten trainen in groepen, maar altijd met individuele aandacht.

Kung Fu leraren geven hun kennis in een ongedwongen en ontspannen sfeer aan hun studenten door. Een nieuwe student gaat vooral naar een Kung Fu school om zich veiliger te voelen. Een beginnende student moet daarom op weg naar huis, na zijn eerste Kung Fu les, zichzelf al beter kunnen verdedigen. Het eerste half jaar wordt geleerd hoe zich legaal te verdedigen tegen een agressor.

In het begin wordt dus niet zozeer de kunst, de filosofie en de pracht van het Kung Fu systeem geleerd, maar meer de bewegingen waarvan de effectiviteit zich heeft bewezen. Op elke Wing Tjun Kung Fu school over de hele wereld wordt dit programma op dezelfde manier onderwezen, zodat iedereen de best mogelijke voorbereiding heeft voor een gebeurtenis die hopelijk nooit plaats vindt.

In een later stadium wanneer de vaardigheid om zich te verdedigen is toe genomen, wordt er ook op het wijzigen van de bewegingsreacties getraind. Zo leert de student hoe zwakheid, kracht wordt, hoe zacht, hard overmeesterd, hoe en waarom de verstandigste kan overwinnen door mee te geven. Het zorgt ervoor, dat je makkelijker en steviger in het leven staat. Dit is het lange termijn doel. Om dit te bereiken moeten meerdere persoonlijke en lichamelijke obstakels worden overwonnen.

Heb je interesse in een Gratis proefles
Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak
Amsterdam HQ is een fulltime Academie

Gratis Proefles
* Email
Voornaam
* Achternaam
* Leeftijd
* Tel:/mobiel
* Postcode
Aanmelden voor de nieuwsbrief
* =verplicht